Kolin Pet-CT nedir? Nasıl çekilir? Kolin Pet çeken hastaneler, Kolin PET fiyatları
  17.05.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Kolin C-11 PET taraması, “Choline C-11 Enjeksiyonu” adı verilen özel bir kimyasal izleyici kullanılarak yapılan pozitron emisyon tomografi (PET) taramasıdır. Hastalığın nüksettiği bölgeleri taramak için kullanılan bir yöntemdir.

 

Kanser tedavisi ile ilgili geliştirilen yeni yöntemler sayesinde tedavi sonrası dönemin takip edilmesi konusunda da artık son derece modern yöntemler kullanılabilmektedir.

Kolin PET/CT veya diğer adıyla “choline PET/CT” kanser tedavisi için cerrahi operasyon geçiren hastalarda, kanserin tekrar nüksetmesi durumunda kanserli bölgelerin görüntülenmesini saplayan bir test yöntemidir. 

Son dönemlerde yaygın olarak görülen çeşitli kanser vakalarına tam olarak neyin neden olduğu henüz netlik kazanmış bir durum değildir. Kanserin hemen hemen her türü de artık ülkemiz de sıklıkla ratladığımız bir durumdur.

Kanser vakalarında, ailede kalıtsal hastalığın olması en büyük risk faktörü olarak kabul edilirken; çevresel faktörler, beslenme koşulları gibi etkenler de yine kanserin oluşmasında risk faktörü olarak değerlendirilmektedir. Kanser hastalığının artmasına karşın modern tıp dünyasında atılan adımlar sayesinde bazı kanser türlerinde, kısa sürede hastanın sağlığına kavuşması mümkün hale gelebilmektedir.

Ancak tüm hastalıklarda olduğu gibi kanser de erken tanı önemlidir. çeşitli görüntüleme ve tanı yöntemleri ile tespit edilen kanser bölgesi için uygun tedavi yöntemi belirlendikten sonra tedavi süreci başlar.

Genellikle kanser ameliyatları ve kullanılan tedavi yöntemidir (hastalığın evresine göre değişir). Hastaya cerrahi operasyon uygulandıktan sonra hastada yeniden kanserin nüksetmesi durumunda yerini saptamak için kullanılan kolin PET, daha somut sonuçlara ulaşmayı sağlar. 

Kolin PET nasıl çekilir?

Kolin C-11 PET taraması, “Choline C-11 Enjeksiyonu” adı verilen özel bir kimyasal izleyici kullanılarak yapılan pozitron emisyon tomografi (PET) taramasıdır.

Hastalığın nüksettiği bölgeleri taramak için kullanılan bir yöntemdir. Daha kesin teşhisin konulabilmesi için kolin PET CT ile birlikte düşük dozda bilgisayarlı tomografi (BT) taraması uygulanabilmektedir. 

Kolin PET neden yapılır?

Kanserin her türünün, günümüzde erkekler ve bayanlar arasında  yaygın olarak görüldüğü kabul edilmektedir. Tedavi yöntemleri ve alternatifleri oldukça geniş olmasına rağmen bazı hastalarda tedavi edilmiş olmasına rağmen kanserin yeniden nüksettiği görülebilmektedir.

Bu tip durumların önüne geçmek veya kanserin nüksetmesinden sonra hangi bölgelere sıçradığını tespit etmek amacıyla kolin PET CT yapılır. Yani kısaca; tekrar eden kanseri daha erken sürede bulmak, gizliden büyüyen kanserli öncesinden tespit ederek müdahale etmek için kullanılan bir tetkik çeşididir. 

Kolin Pet Çeken hastaneler

Modern tıp cihazlarının yaygınlaşmaya başlamasından sonra devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve özel radyoloji görüntüleme merkezlerinde kullanılan cihazların sayısı da arttı.

Bir yandan hastaların sağlıklarına kavuşması adına iyi bir gelişme iken devlet hastaneleri başta olmak üzere bazen özel hastanelerde randevu almanın zorluklarının yaşanması, hastalar için olumsuz durumlardan biridir. Kolin pet çeken hastaneler, Türkiye' de sadece 2 Üniversite hastanesinde bulunmaktadır.  Kurumumuz ile iletişime geçerek kolin pet çeken hastaneler hakkında bilgi alabilirsiniz ve İstanbul için Kolin PET CT randevusu oluşturabilirsiniz.

Randevu alma işlemlerinde yardımcı olan kurumumuz, hastanın maddi durumunu da göz önünde bulundurarak araştırma yapar ve en uygun kolin pet fiyatları ile hastaya yardımcı olur.

Kolin pet hakkında daha fazla bilgi almak, size en yakın hastane veya görüntüleme merkezinden randevu oluşturmak için Biyorad çağrı merkezi numaramız ile iletişime geçebilirsiniz. Sağlığınıza yeniden kavuşmak, yaşam kalitenizi arttırmak için sağlığınızı ihmal etmeyin, unutmayın; sağlık ihmali sevmez…

 

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.