PET CT Fiyatları?
  19.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Pet CT fiyatları ise hastanelerde ve özel klinikleri de yapılmasına rağmen fiyat değişiklikleri oldukça değişkendir. Özel klinik ve özel hastanelerde belli ücretler karşılığında ve ya sgk kapsamında fark ücretli ya da fark ücretsiz yapılabilmektedir.

 

Pet CT, organlar hakkında metabolik ve anatomik bilgileri bir arada elde etmeyi sağlayan pozitron emisyon tomografisi ve bilgisayarlı tomografi cihazlarının bir araya gelmesiyle oluşan bir görüntüleme yöntemi olarak bilinmektedir.

Pozitron emisyon tomografisi pet dokularının ve organlarımızın nasıl işlev gösterdiklerini ortaya çıkaran bir görüntüleme testidir.

Pet taraması bu aktiviteyi göstermek için bir izleyici olarak kullanılır. Bu izleyici pet taraması ile incelenecek olan organa ve dokuya bağlı kalınarak enjekte edilebilir, yutulabilir veya nefes yolu ile alınabilmektedir.

İzleyici sıklıkla hastalık alanlara karşılık gelen yüksek düzeyde kimyasal aktiviteye sahip vücut alanlarında toplanır bir pet taramasında bu alanlar parlak noktalar halinde ortaya çıkarlar. Pet CT taraması bazı kanserler, kalp hastalığı, beyin bozuklukları dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların ortaya çıkarılmasında veya değerlendirilmesinde faydalıdır.

Pet-ct taraması vücut bölgelerindeki kimyasal aktiviteleri tetkik etmenin en etkili yoludur. Kanserler, kalp hastalıkları ve beyin bozuklukları dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların belirlenmesine yardımcı olabilir.

Pet CT taraması ile elde eden görüntüler bilgisayarlı Tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme gibi tarama yöntemi elde edilenlerden farklı bilgiler sağlamaktadır.
Pet taraması ile ilgili olarak doktorun rahatsızlığın tanısını daha iyi koymasına olanak sağlar. Pet taramaları kanser hücrelerinin yüksek metabolizma hızına sahip olduklarından pet taramalarında parlak noktalar şeklinde görülmektedir.

Pet taramaları aşağıda belirtilen konularda olduğu gibi faydalı olabilir.

İlk olarak kanserin tespit edilmesini sağlayan bir yöntemdir. Bunun yanında kanserinin yayılıp yayılmadığını ortaya çıkarılmasını kanser tedavisinin işe yarayıp yaramadığını kontrol edilmesini görüntülerle sağlayan bir sistemdir. Bunun yanında kanseri nüfusunun belirlenmesine de ortaya çıkaran bir yöntemdir ve taramaları kanseröz olmayan rahatsızlıklar kanser gibi göründüğünden birçok kanseri türü ve taramalarında görülmediğinden dikkatli yorumlanmalıdır.

Pet taramalarında görünmeleri çok olası kanser türleri de şunlardır.

Beyin tümörü, meme kanseri, kolorektal kanser, yemek borusu kanseri, baş ve boyun kanseri, akciğer kanseri, pet taramalarında görülmeyebilir.

PET/CT FİYATLARI

Hastanelerde ve özel klinikleri de yapılmasına rağmen fiyat değişiklikleri oldukça değişkendir. Özel klinik ve özel hastanelerde belli ücretler karşılığında yapılabilmektedir. Sigortaya bağlı kurumlarda ise pet ct uygulamaları daha uygun fiyata yapılabilmektedir.

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.