PET CT Nasıl Çekilir Kaç Dakika Sürer?
  20.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Hastalıkla ilgili bilgileriniz alınmasından ve hastalığınız ile ilgili önceden çekilen filmleriniz var ise önceki filmlerin değerlendirilmesinden sonra hasta hazırlama odasına pet çekimi için alınmaktasınız.

PET CT NASIL ÇEKİLİR? KAÇ DAKİKA SÜRER?

Hastalıkla ilgili bilgileriniz alınmasından ve hastalığınız ile ilgili önceden çekilen filmleriniz var ise önceki filmlerin değerlendirilmesinden sonra hasta hazırlama odasına pet çekimi için alınmaktasınız.

Pet CT işlemi ise şu şekilde yapılmaktadır.

Pet çekimi odasında alanında deneyimli hemşirelerimiz tarafından açlık testi ve kan şekerinin değerlendirilmesinden sonra görüntüleme maddesi olan sıvı madde damar yolunuz ile sizlere enjekte edilecektir. Bu madde çoğunlukla şeker benzeri molekül olan bir madde olmakla birlikte daha önce birçok kalite kontrolünden geçmiş alerjik etkisi olmayan bir maddedir.

Enjeksiyon dan sonra verilen maddelerin vücuda dağılması için 30 ile 60 dakika arasında yatar pozisyonda istirahat edeceksiniz
Enjeksiyon sonrası istirahat süresi tamamlandıktan sonra çekim odasında yapılacak işlemler için hazırlanırsınız.

Teknisyenlerimiz tarafından daha sonra Pet CT işlemi için çekim cihazında size pozisyon verildikten sonra 20-25 dakika sürecek olan çekimimiz başlayacaktır. Çekim sırasında yatak yavaşça hareket edebilecek ve vücudunuz cihazın halka şeklindeki görüntü toplama parçasından geçecektir.

Çekim işlemi kapalı bir alanda yapılan bir uygulama değildir. Kapalı yerde kalma korkusu olan hastalarımız için çok elverişli bir uygulama olan pet CT işlemi süresince sizden hareketsiz bir şekilde rahat nefes alarak yatmanız beklenecektir.

Çekim sırasından yapılan hareketler görüntülerde bazen çekim tekrarı gerektirebilecek değerlendirme ve zorluklara yol açabildiğinden dolayı hareketsiz kalınması oldukça önemlidir.

Çekiminiz tamamladıktan sonra görüntülerde teknik problem açısından değerlendirme yapılacaktır. Eğer ek bir çekim ihtiyaç duyulmadığı takdirde pet ct işleminiz tamamlanmış olacaktır.


Pet CT işlemi tamamladıktan sonra bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Pet CT incelemesi hasta hazırlığı çekim süresi ile birlikte toplam 2 veya 3 saat kadar sürebilmektedir. Pet CT sonuçları genelde 20 veya 25 dakika arasında çekim işlemi bitirilmektedir.

Pet CT çekim işlemleri fakülte hastanelerinde özel klinik ve özel görüntüleme merkezlerinde yapılmaktadır.

PET CT Fiyatları ise özel hastane ve kliniklerde değişkenlik göstermektedir.
Sonuçlar uzman doktorlar tarafından incelendikten sonra gerekli tedavi yöntemlerine kliniğimiz başlamaktadır.

Sonuçların sonucunda elde edilen bilgiler ışığında alanında uzman doktorlarımız sizlere gerekli bilgileri vermektedirler. Sizlerde Pet CT çekim işlemleriniz için kliniğimize gelebilirsiniz. İletişim alanından bizlere ulaşıp detaylı bilgi alarak da uygulama için randevu alabilirsiniz.

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.