PET CT Öncesi Hazırlık
  13.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Pet CT yöntemi ile hastalığının teşhisi noktasında genel ve özel olarak yapılması gereken hazırlıklar bulunmaktadır. Her hastalıkta ve tedavi sürecinde olduğu gibi hastaların ilk önce mevcut durumlarını kabullenmeleri gerekmektedir.

PET CT ÇEKİMİ HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

Genellikle bütün tedavilerin öncesinde hazırlıklar yapılır pet CT hastalıkları için tetkik öncesi ön hazırlıklar şunlardır.

Pet CT yöntemi ile hastalığının teşhisi noktasında genel ve özel olarak yapılması gereken hazırlıklar bulunmaktadır. Her hastalıkta ve tedavi sürecinde olduğu gibi hastaların ilk önce mevcut durumlarını kabullenmeleri gerekmektedir.

Hastalığın tanısında özellikle de kanser hastalarında erken teşhis konulmasında tekniğin en uygun yöntem olduğuna inanmak gereklidir. Daha sonra şüpheliden hastalık veya hastalıkla alakalı özelde birtakım etkileşimleri doktorunuzdan öğrenmeliyiz bunun yanında doktorunuzun pet CT tekniğin uygulanması noktasına karar vermesini beklemeliyiz.


Bu yöntem için karar verildikten sonra Doktorunuz tarafından bir takım özel bilgiler sizlere verilmektedir.

Pet CT işleminden önce yapılması gerekenler ise şunlardır.

Öncelikle en az 24 saat öncesinden kesinlikle vücudumuzu yoracak ve bizi zorlayacak bütün hareketlerden ve ağır işlerden kaçmanız gerekmektedir. Sonrasında çekiminden 6 saat önce yemek yeme ihtiyacımız karşılanmadığı ve çekim bitene kadar kesinlikle bir şey yememeliyiz.

Bu işlemler için bu işlemlere gelirken kan şekerinizi normal olduğunu bilerek gelmeniz sizin için iyi olacaktır. Çünkü sahibi olduğunuz hastalık verilecek ilacı ve çekim işlemi nasıl tepki vereceği hakkında bilgi sağlanarak işlemden vazgeçilebilir. Bunlara ek olarak düzenli kullanmanız gereken ilaçlarınız var ise bunu doktorunuzdan ve kullanmanızda bir sakınca görmemesi halinde çekim istemine alınırsınız.


Bu sayede pet ÇT işlemini yapmış olursunuz. Bunların yanında çekim işleminden önce size ait hastalıkların doktora bildirilmesi oldukça önemlidir. Pet ÇT işlemine engel olacak hastalığınız olduğu durumlarda bu işlemden vazgeçilir.

Bu yüzden vereceğiniz bilgiler oldukça önemlidir. İşlemler bir engel olmaması durumunda en kısa sürede içerisinde bitirilmektedir. Sonuçların çıkması ile hastalık için tanı konur ve gerekli işlemler yapılır.

Pet çekiminden sonra hastaların radyasyon uygulamasından kaynaklı olarak eve gidip dinlenmeleri istenmektedir. Bu alınan radyasyon yüzünden 6 saate yakın küçük bebeklerden ve hamile kadınlardan uzak durmak gerekir.

Radyasyon miktarı bu kişilerden uzak durmak ile atılacaktır düşük dozda alınan radyasyon alanlarında bu kurala uyması gerekir. Radyasyon yüzünden mümkün olduğunca yalnız kalınabilecek olan ortam tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Bunların yanında bol bol su tüketilmesi gerekir. Bu sayede radyasyon madde böbreklerden kolay bir şekilde atılmış olur. Uygulama sonrasında doktorların tavsiyesi ile yemek yemek gerekir.

Bu sayede şeker düşümü ile alakalı sorunlar ortadan kalkmış olur. Sonuçların alınmasından sonra mutlaka uzmanına görüşmek ve gerekli bilgileri konuşmak gerekir.

Uzmanın verdiği ilaçlar ve ağrı kesiciler aksatılmadan düzenli bir şekilde kullanılmalıdır işlemlerin sonrasında radyasyon madde verildiğini unutmamalı ve buna göre davranmalıyız.

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.