PSMA PET ANKARA
  02.02.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Galyum 68 PSMA PET CT ülkemizde sadece 3. basamak sağlık kuruluşlarında yapılabildiğinden dolayı, Ankara da bulunan hastalar ve doktorlarımız bu çekimin nerelerde yapıdığını tam olarak bilememektedirler. Bu yazamızda Ankara' da çekim yapılabilecek hastaneler hakkında sizlere detaylı bilmek istedik.

 

Prostat kanseri, gelişmiş ülkelerde erkeklerde en sık görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Türkiye’de ölüme en çok neden olan akciğer kanserinden sonra ikinci kanser türü olarak tanımlanan prostat kanseri, mesanenin altında, ceviz büyüklüğündeki mesane organında gelişen bir kanserdir.

Prostat organı, erkek üreme sisteminde önemli rol oynar, bu organda düzensiz bir şekilde gelişen tümörler, erken dönemde teşhis edilip tedavi edilmediğinde sağkalım süresi kısalır ve tedavisi de hayli zora girer. 

Prostat kanseri, erken dönemde belirti vermeyen kanser türlerinden olduğu için erkeklerin yılda 2 defa en az kanser taramasından geçmeleri önerilmektedir.

Ailede genetik bir durum söz konusu ise 35 yaşından sonra periyodik olarak muayeneden geçmek önemlidir. Prostat kanseri taraması için PSA adı verilen bir parametreye bakılır ve makattan elle muayene yapılır.

Geliştirilmiş modern tetkik cihazlarının tıp dünyasında yaygın bir şekilde kullanılması sayesinde, erken dönemde kanser tanısı koymak ve buna göre değerlendirerek uygun tedavi yöntemini belirlemek günümüz şartlarında daha kolaydır. PSMA PET Ankara merkezlerinde gerekli muayeneler yapılmakta ve uygun tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. 

Ankara’da PSMA PET bulunan hastaneler

Türkiye’nin büyük şehirlerinde prostat kanseri taraması yapan hastaneler bulunmaktadır. Ancak bu alanda hastane tercihi yaparken de dikkatli olmak gerekir.

Çünkü ciddiyet ve profesyonellik isteyen bir tarama türüdür. Ankara’da bulunan hastaneler, bu alanda başarılı ürologları ile prostat kanseri görüntüleme yöntemlerinde kullanılacak en iyi tetkik cihazlarını kullanarak kısa sürede hastalığın hangi boyutta olduğunu tespit ederek radyoterapi veya gerekli görülmesi durumunda lutesyum tedavisi uygulamaktadır. 

Ankara’da Bulunan Ürologlar

Üroloji, kadın ve erkeklerin üriner sistemleri ile erkeklerin üreme sistemlerini inceleyen bir sağlık dalıdır.

Bu alanda yetişmiş uzmanların sayısı her geçen gün ülkemizde artsa da prostat kanseri gibi ciddi vakalar karşısında pratik çözüm üreten doktorların sayısı çok fazla değildir.

Bu nedenle, kanser şüphesi olan kişilerin tanı için seçtikleri hastane kadar tercih ettikleri ürologlar da önemlidir. Ankara’da bulunan ürologlar, genel olarak branşlarında başarı elde etmiş deneyimli uzmanlardır. Bunlardan alacağınız hizmet sayesinde erken dönemde kanser tanısının konulmasını sağlayabilir ve tedavi için gerekli adımların izlenmesini sağlayabilirsiniz.

Ankara Onkoloji Merkezleri, hem uzman ürologlar bakımından zengin bir hizmete sahip yerlerdir hem de alanlarında sahip oldukları referansları ile güvenilebilecek yerlerdir. Biyorad olarak hastalara sunduğumuz hizmetlerimizin kaliteli olması ve hastalarımızın yeniden sağlıklarına kavuşabilmelerini sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyor, hizmet ağımıza yeni uzman doktorları eklemeye devam ediyoruz. 

Prostat kanseri tanısı nasıl konur?

Modern tıp dünyasında gelişmiş görüntüleme tekniklerinin olması sayesinde, kanserlerle mücadele etmek daha kolay bir hâl almıştır. Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi kanserin erken dönemden tanılanabilmesi için bireylerin yılda en az 2 defa kanser taramasından geçmeleri gerekmektedir.

Günümüz tıp teknolojisinde, prostat kanseri tanısı koymak için en yaygın olarak kullanılan tetkik, PSMA PET CT görüntüleme yöntemidir. Prostat Spesifik Membran Antijen (P.S.M.A), prostat kanseri görüntüleme yöntemidir. Geliştirilen tıp dünyasına sunulan bu yöntem, bir kimyasal molekülle gerçekleştirilmektedir ve buna “PSMA PET görüntüleme” denmektedir.

Kanserli hücrelerin hangi evrede olduğunu tanılamak amacıyla kullanılan bu yöntem sayesinde, uygulanacak tedavi şekli çok daha rahat bir şekilde belirlenmektedir. 

Prostat kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Prostat kanseri de diğer kanser türlerinde olduğu gibi 4 evreden oluşmaktadır. Kanserin ilk iki evresi, prostat kanseri için zor olan dönemdir. Çünkü bu dönemde herhangi bir belirti vermeden ilerlediği için hastanın bunu fark etmesi çok zordur.

Ancak başka bir hastalık dolayısıyla yapılan muayenede ortaya çıkabilir. Ancak kanserin 3 ve 4. Evrelerinde durum ciddiyete bindiği ve kanserin diğer organ ve dokulara metastaz yapması durumu söz konusu olduğu için belirtileri de kendini iyice göstermeye başlar. İleri evrede olan prostat kanserinde Galyum PSMA uygulanmaktadır. Bu da profesyonellik isteyen bir tedavi olduğu için hastane ve doktor seçiminde dikkatli olmak gerekir. 

PSMA PET Ankara alanında sunduğumuz hizmetlerimizden yararlanarak bulunduğunu çevreye en yakın hastaneden randevu alabilir, prostat kanseri şüphenizde haklı olup olmadığınızı daha kısa sürede öğrenerek gerekli tedavinin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Ankara da PSMA PET CT çektirmek için bize iletişim numaralarımızdan ulaşabilir randevunuzu kısa sürede alabilirsiniz.

Sağlığınızın her şeyden önemli olduğunu ve gecikmeye mahal verilmeyecek bir durum olduğunu unutmayın.

Saygılarımızla

 

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.