PSMA PET İZMİR
  02.02.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
İzmir sağlık merkezleri açısından ülkemizin en modern ve en yaygın merkezlerine sahip olan illerimizin arasında yer almasına rağmen, İzmir ve çevre illerde yaşayan hastalarımız ve doktorlarımız PSMA PET çekimlerinin İzmir' de hangi merkezler de yapılabildiği konusunda bilgiye güçlük çekmektedirler. İzmir' de PSMA PET çekimi yapan hastaneler içerikli yazımızın faydalı olmasını umuyoruz.

 

Prostat kanseri, yaygın olarak görülen kanser türlerinden biri olup erkeklerde akciğer kanserinden sonra en çok ölüme neden olan kanserdir. Kanserin öldürücü olma riski başlangıç seviyesi değil, ilerleme aşamasıdır.

Yani 3 ve 4. Evrelerinde gerekli müdahale yapılmazsa, kanser öldürücü bir etkiye sahip olur. Prostat kanseri, erken dönemde belirti vermeyen bir kanser türüdür, bu da kişilerin erken dönemde fark etmesini engelliyor.

Bu yüzden uzmanlar özellikle ailesinde genetik olarak prostat kanseri bulunan kişilerin periyodik olarak muayeneden geçmeleri gerektiğine ışık tutuyorlar ve ek olarak sağlıklı her erkeğin de 40 yaşından sonra prostat kanseri taramasından geçmelerini önemli görüyor. 

Prostat kanserinde 3 ve 4. Evreler

Kanser türlerinin geneli 4 evreden oluşmaktadır ve her kanser tipinde ilk iki evre çok da riskli olmayan, ilaç tedavisi veya radyoterapi ile tedavi edilebilen kanserlerdir. Ancak üç ve dördüncü evrede kansere müdahale etmek çok daha zor bir hale geliyor fakat çözümsüz olmadığının altını çizmek gerekir.

PSMA PET çekimi ile ileri evrede olan kanserlerin tedavisi de yapılabilmektedir. PSMA PET CT görüntüleme ile kanserin hangi evrede olduğu tespit edildikten sonra damar yolundan LU 177 PSMA akıllı molekülü, kanserli hücrelere yapışarak kanserin yayılmasını önlemektedir.

PSMA PET, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde özel hastanelerde ve kısıtlı olarak bazı devlet hastanelerinde uygulanabilmektedir. 

İzmir’de PSMA PET bulunan hastaneler

İzmir, Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biridir. Sadece turistik alanda değil, sağlık alanında da önemli adımların atıldığı kentte, devlet hastanelerine ek olarak modern özel hastanelerin bulunması, prostat kanseri tedavisi olmak isteyenler için ideal bir alternatiftir.

İzmir’de bulunan hastaneler, PSMA PET görüntüleme yöntemlerinde başarılı ekibi ile hastaların sağlıklarını korumaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Ancak prostat kanserinin yaygın bir hastalık olmasından dolayı bazı zamanlar burada da randevu almak çok güç hale gelebilmektedir.

İzmir’de PSMA PET çekimi yaptırmak ve randevu almak için bize iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

İzmir’de bulunan ürologlar

Üroloji, ciddi bir sağlık alanı olup uzmanlık gerektiren bir daldır. Bu yüzden doktor seçimi yaparken alanında ihtisas yapmış ve referansları güçlü olan hekimlerden yana tercih yapmak gerekir.

Elbette bu alanda kendinden söz ettiren uzman ürologların sayısı bir hayli fazladır, ama prostat kanseri üzerine özel olarak eğitim almış doktorların sayısı bir hayli azdır ve iyi bir doktora denk gelebilmek için ciddi araştırmaların yapılması gerekir.

İzmir’de bulunan ürologlar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz Biyorad ile kanser hastalığından daha kısa sürede, sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz. 

İzmir Onkoloji Merkezleri

Onkoloji dalı; vücutta bulunan tümörlerin oluşumu, nedenleri, tanısı ve tedavisi alanında araştırma yapan bir tıp dalıdır. Elbette her dalda olduğu gibi bu dalda da uzman olan bir doktordan destek almanız önemlidir.

Günümüzde metastik prostat kanseri vakasının sayısında artışın yaşanması, genel anlamda hastaların erken dönemde tedavi olmayı reddetmelerinden veya kanser olduklarının farkında olmamalarından kaynaklansa da bir yerde bazı hastaların muayenesi doğru şekilde yapılmadığı için de kanserin ilerlemesi durumu söz konusu olmaktadır.

Onkoloji alanında uzman, güvenilir ve çok sayıda referansı bulunan İzmir onkoloji merkezleri ile görüşme sağlayarak prostat kanseri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir, kanserin hangi aşamada olduğunu öğrenebilir ve buna göre gerekli tedavinin uygulamaya başlamasını sağlayabilirsiniz. İzmir’deki onkoloji merkezleri ile anlaşmalı olan kurumumuz ile görüşerek bu konuda gerekli bilgileri alabilir, randevu oluşturabilirsiniz. 

Prostat kanseri görüntüleme

Gelişen modern tıp dünyasında, kanser taramalarının daha kolay şekilde yapılması sayesinde erken dönemde tedavi olmak mümkün hale getirilmiştir. PSMA PET CT görüntüleme yöntemi ile kanserin hangi evrede olduğu anlaşılabilmekte ve buna göre uygun tedavi seçeneği geliştirilebilmektedir.

İleri aşamada olan kanserlere uygulanan Lutesyum 177 PSMA sayesinde, kanserli hücrelerin yok edilmesi daha rahat bir hale geliyor. Hasta, kısa sürede toparlanma şansını elde edebilmektedir. Burada sadece hastanın dikkatli olması ve gerekli tedavinin yapılması için harekete geçmesi gerekmektedir. 

Unutulmaması gereken tek şey; sağlık değerli bir varlıktır ve onun koruması bireylerin üzerindeki en büyük sorumluluktur. Prostat kanserine karşı etkili bir tedavi için harekete geçin. 

 

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.