PSMA PET fiyatları
  15.07.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Psma Pet ücretleri uygulanan hastane veya görüntüleme merkezine değişkenlik göstermektedir. Prostat kanserinin evreleri ve tespiti için kullanılan Psma Pet testini büyük şehirlerde yaptırmak çok daha kolay.

Çok daha fazla hastane ve görüntüleme merkezinde bulunan cihazlardan herhangi biriyle bu testi yaptırabilirsiniz. Diğer tüm şehirlerde bulunmayan test için İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki hastaneleri kullanabilirsiniz.

Gittiğiniz hastane veya görüntüleme merkezine göre fiyatlar farklılık gösterebildiği gibi kanser evresine veya türüne göre de farklılıklar söz konusu olmaktadır. Ancak şunu belirtelim ki gelişen teknoloji ile bu cihazlar birçok hastane ve görüntüleme merkezinde bulunmakta. Bu nedenle eskiye nazaran bu işlemler çok daha uygun rakamlara yapılabilmektedir.

SGK Psma Pet Testini Karşılıyor Mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu Psma Pet görüntülemesini daha öceleri bazı özel hastanelerde, devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde karşılamaktaydı, şimdi ise sadece Üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinde sosyal güvencenizi kullanarak çekim yaptırabilirsiniz.

Genellikle büyük şehir merkezlerinde yer alan büyük özel hastanelerde ve üniversite eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılabilen bu test için genellikle özel hastaneler tercih edilmekte. Ancak özel hastanelerde yapacağınız Psma Pet testinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığını bu testi yaptırmadan önce öğrenmelisiniz.

Ayrıca kullanacağınız hastanelerde SGK karşılasa da fark ücretine dikkat etmelisiniz. Bazı hastaler tamamen ücretsiz bu hizmeti almanıza olanak tanırken bazıları fark ücreti almaktadır. Gideceğiniz hastaneye karar verirken fark ücreti olup olmadığını sormanız sizin için yararlı olacaktır.

Psma Pet Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

En ileri teknolojiler kullanılarak geliştirilen Psma Pet tedavisi hastalara faydalı mı sorusunun cevabı tabi ki evet. Bu tedavinin en önemli faydası olarak metastazlarına bağlı ağrıları denetim altına alınması olarak göze çarpıyor. Ayrıca sonuçları kesin olmamakla birlikte Psma Pet tedavisi alan hastaların yaşam sürelerinin de uzadığı gözlemlenmiştir. Şu an için bu tedavi yöntemi ileri derecede prostat kanseri olanlar için bir umut ışığı olarak görülmekte.

Prostat Kanseri Olan Herkes Bu Tedaviyi Almalı Mı?

Prostat kanserinin birçok çeşidi ve evresi olduğu göz önüne alındığında prostat kanserine yakalanan herkesin Psma Pet testi yaptırmalı mı sorusunun cevabı otomatik olarak hayır olmakta. Genel olarak uzmanlar tarafından 2 durum için bu testi kullanılması tavsiye edilmekte. İlki yüksek riskli ve kanserin evresi ileri derecede olan hastalarda. İkinci durum ise tedavi sonrası hastalığın tekrar etmesi durumda bu testi kullanmanız öneriliyor.

Psma Pet Avantajları Neler?

Prostat kanseri özellikle ileri yaşlarda erkeklerde sıklıkla karşılaşılan başlangıçta hasta üzerinde ciddi etkileri olmasada ilerleyen evrelerde ciddi yaşam kalitesini düşüren hatta ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır ve bu hastalığın evrelerinin tespitinde kullanılan Psma Pet testinin faydaları şu şekildedir:

• Kanserli hücrelern doğru ve erken teşhisi

• Nükslerin tespiti

• Diğer kanser testlerine oranla çok daha düşük dozda radyasyona maruz kalınması

• Kısa sürede kesin ve doğru sonuç alınması

• Daha kaliteli görseller üzerinden tedavinin planlanmasını sağlamasıyla Psma Pet testinin tedavi sürecine de katkısı bulunmaktadır.

 

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.