Pet-CT SGK Anlaşmalı Hastaneler
  25.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
PET/CT, hastalık teşhisinde önemli oranda net sonuçlar verdiği için kanser hastalarına verilen gereksiz ilaçların da önüne geçmektedir. Bu sayede hastalar bir yandan tedavi olurken ilaçların yan etkilerinden korunabiliyorlar.

 

Kurumumuz PET/CT çekimlerinde sgk anlaşmalı dır. Detaylı bilgi için aşağı da ki numaralardan bizi arayabilirsiniz.

0212 709 98 48, 0216 709 86 48, 0850 333 45 24, 0505 466 56 68

Hastalıkların günümüzde artış göstermesine karşın geliştirilen özel teknikler, daha kısa sürede tanı koymaya yardımcı olmaktadır. Tıp dünyasının her geçen gün daha ileri adım atması sayesinde, dünya genelinde en çok görülen kanser hastalıkları bile erken müdahalede bulunulduğu için engellenebiliyor. Bilgisayarlı tomografi ile birleştirilen Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), birçok hastalığın teşhis edilmesinde kullanılabilen bir sistemdir.

Kalp damar hastalıkları, tanı konulamayan hastalıklar, yüksek ateş, enfeksiyon odaklarının bulunması gibi birçok hastalığa tanı koymayı sağlayan Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), dünya genelinde ve ülkemizde son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan bir tıp teknolojisidir.

PET-CT işlemi nasıl yapılır?

Diğer görüntüleme sistemlerine göre biraz daha zahmetli olan PET/CT işlemlerinin yapılabilmesi için hastanın, muayeneden en az 6 saat öncesinden herhangi bir şey yememiş olması gerekir. Öncelikle hastanın kan şekeri ölçülür, işlemden sonra hastanın kan şekeri istenilen sınırlarda ise damardan radyoaktif madde enjekte edilir.

Daha çok radyoaktif maddenin enjekte edilmesiyle birlikte farklı maddeler de hastalığa göre enjekte edilebilmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra maddenin kana tamamen bulaşması için yaklaşık 1 saat kadar hasta bekletilir ve daha sonra hasta PET/CT cihazında çekime alınmaktadır.

Kanserli dokunun saptanmasından, tedavi planının nasıl yapılması gerektiğine kadar birçok alanda kullanılabilen PET/CT, tıp dünyasını son teknolojisi olarak tanımlanmaktadır.

Uzmanlar, hastalıkların önüne geçebilmenin ve tedavinin olumlu sonuç verebilmesinin en önemli detayının erken tanı olduğunu vurgulamaktadır. Birçok aşamada kanserle mücadele etme olanağı sağlayan Pet/CT “Pozitron emisyon tomografisi” önemli oranda katkı sağlamaktadır.

PET/CT ile gereksiz müdahalelere son!

Tıp dünyasını gelişmesinin yanında bir de olumsuzluk olarak değerlendirilen bazı durumlar vardır. Örneğin ilaç tedavisi ile geçebilecek bir hastalık olmasına rağmen konulan yanlış tanılar neticesinde hasta, cerrahi operasyon geçirmek durumunda kalabilmektedir.

PET/CT sistemi ile ilgili açıklamada bulunan uzman doktorlar, bu sistem sayesinde gereksiz müdahalelerin de son bulduğuna dikkat çekerek, hastalık belirtilerinin görülmesi durumunda, işlem yapılması için talepte bulunması gerektiğini bildiriyor.

Kullandığınız ilacın fayda oranı nedir?

Çoğu kanser hastalarına verilen ilaçların birçok yan etkisi bulunmaktadır. Özellikle kanser hastalığı gibi önemli hastalıklarda kullanılan ilaçların yan etkileri, dikkat edilmesi gereken önemli durumlardan biridir.

PET/CT, hastalık teşhisinde önemli oranda net sonuçlar verdiği için kanser hastalarına verilen gereksiz ilaçların da önüne geçmektedir.

Bu sayede hastalar bir yandan tedavi olurken öte yandan ilaçların yan etkilerinden dolayı farklı rahatsızlık yaşamaktan korunabiliyorlar. Tedavinin 1 veya 2. kürü sonrasında PET/CT ile kullanılan ilacın ne kadar doğru olduğu saptanabiliyor.

Bu yüzden uzmanlar, özellikle kanserli hastaların bu sistemden faydalanmaları konusunda teşvik ediyorlar.

Randevu için bizi arayın!

Hastalık ile mücadelede erken tanının önemi, günümüz şartlarınca herkes tarafından bilinmektedir.

Muayene ve erken tanı ile sağlığınıza yeniden kavuşmak için iletişim numaramızdan arayarak PET/CT randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.