Prostat Kanseri Lutesyum PSMA Tedavisi Fiyatları
  19.01.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Dünya da akıllı molekül tedavisi olarak bilinen, ilerlemiş ve dirençli prostat kanserli hastalar için son derece başarılı bir tedavi seçeği olarak kullanılan Lutesyum PSMA tedavisi fiyatları hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda sizler için hazırladık.

 

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser tiplerinden biridir. Kanserin ilerlemesi ve hücrelerde metastaz yapması ile prostat kanseri çekilmez bir hal alır. 

Buna yönelik modern tıp dünyasında geliştirilen bir tedavi yöntemi olarak çıkartılan Lutesyum PSMA tedavisi ile ileri düzeydeki prostat kanseri tedavi edilebilmektedir.

Lutesyum tedavisi yapılırken hastaya damar yolundan bir ilaç enjekte edilir. Bu ilacın amacı, kanserli hücreleri tespit eder ve tam nokta olarak tespit edilmesi sayesinde kanserli bölgeye yüksek oranda radyasyon iletilerek kanserli hücreler yok edilir. 

Kanser tedavisi, genel olarak titizlik istemekle birlikte üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir süreç gerektirir. Hastanın psikolojik olarak tedaviye hazırlanması, kanser tedavisinin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması gerekmektedir. 

Bu da başarılı bir hastane ve alanında deneyimli bir uzman doktorun tedaviyi gerçekleştirmesini gerektirmektedir. Yani Lutesyum tedavisi olmaya karar veren bir hastanın öncelikle hastane ve doktor araştırması yapması önem taşımaktadır. 

İleri düzey prostat kanseri nedir?

“Metastik prostat kanseri” olarak tanımlanmaktadır. Metastik prostat kanseri, yayılmış olan kanser türüdür. Yani diğer organlara yayılan kanserdir. Buna halk arasında “ileri kanser düzeyi” de denmektedir. 

Kanserler, genel olarak erken dönemde teşhis konulduğunda tedavisi daha rahat bir şekilde gerçekleşir. Ancak metastaz yapan kanserler biraz daha dikkat gerektirdiği için özel olarak tedavi edilmeleri gerekir. Lutesyum tedavisi de tam olarak bu özel tedaviyi amaçlamaktadır.

Lutesyum tedavisi hangi hastanelerde yapılır?

Akıllı moleküllerle kanserli hücrenin yerinin tespit edilmesinden sonra hastaya damar yolu ile ilaç enjekte edilir ve daha sonra kanserli bölgeye beta ışını ile yüksek oranda radyasyon iletilerek, kanserli hücreler yok edilir. 

Son dönemlerde ileri düzeydeki prostat kanserlerinin tedavisinde daha fazla kullanılmaya başlanan bu yöntem, kurşun kaplama odaları bulunan Üniversite, Eğitim Aaraştırma hastaneleri ve bazı özel hastanelerin Nükleer Tıp bölümlerinde, nükleer tıp uzmanları tarafından yapılmaktadır.  

Özel hastanelerde, alanında başarılı olan uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır. İstanbul’da sınırlı sayıda bazı özel hastanelerde gerçekleştirilen bu tedavi için doğru hastaneyi seçmek önemlidir.
Hem Lutesyum PSMA tedavisi fiyatları konusunda uygun fiyatlara ulaşabilmek hem de tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için tercih edilen hastane son derece önemlidir. 

Prostat kanseri nasıl anlaşılır?

Yaygın olarak erkekler arasında görülen prostat kanseri, erken dönemde tedavi edilmediğinde ileri düzeyde seyretmeye başlar ve bu da hastanın yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürür. Dikkat edilip tedavi edilmediğinde ise hastanın yaşamına bile mal olabilecek sonuçlar gösterir. 

Lutesyum tedavisi, ileri düzeyde hastalara uygulanan bir tedavi tipi olduğu için öncelikle hastalığın hangi boyutta olduğunu anlamak için gerekli analizi yapmak gerekir. Prostat kanserinin bazı işaretleri yani belirtileri vardır. Tedavi dozunu ve sürecini belirlemekte kullanılan en iyi tanı yöntemi Galyum PSMA PET CT görüntüsü dür.

Prostata özgü zar antijeni prostat kanserinin en büyük işaretlerinden biri olarak kabul edilir. Bunun tespitini yapabilmek için PSMA’ya geçen hücreleri hedef alan liganda radyoaktif izotop ekleyerek prostat kanserli hücrelerinin yakalanması hedeflenir. 

Bu şekilde prostat kanserinin oranı da hesaplanır ve ileri düzey olup olmadığı belirlenir. Peki, prostat kanseri ileri düzeyde ise ne yapılır?

Lutesyum için nasıl bir hastane tercih edilmelidir?

Kanserin diğer hastalıklardan farklı olarak hassasiyet gerektiren bir tedavi şekli vardır. Çünkü yanlış bir işlem yapılması durumunda, hastanın hayatına mal olabilecek sonuçlar ortaya çıkmaktadır. 

Bu yüzden halk arasında çok ciddiye alınmasa da prostat kanseri tedavisinde dikkatli davranmak gerekir. Hele ki ileri düzeyde, metastik prostat kanseri tedavisi ise çok daha temkinli hareket etmek gerekir. 

İstanbul’da lutesyum tedavisi uygulayan hastanelerin sayısı çok fazla değildir ama yine de bunlar arasında en doğru hastaneyi ve en doğru doktor ve hemşirelerin olduğu yeri seçmek gerekiyor. Biyorad olarak anlaşmalı olduğumuz hastanelerde alanında başarı elde etmiş ve referansları çok güçlü olan uzman doktorlarla tedavinin gerçekleştirilmesinde yardımcı oluyoruz. 

Uzman Onkolog ve uzman hemşirelerden oluşan ekiplerin yaptıkları başarılı tedavi sayesinde, prostat kanseri hastaları, daha kısa sürede toparlanabiliyorlar.

Ayrıca lutesyum tedavisi fiyatları konusunda da hastalarımıza yardımcı olarak ekonomik bütçelerinin sarsılmamasına özen gösteriyoruz. 

Lutesyum tedavisi fiyatları 2020

Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da fiyatların değiştiğini söylemek gerekiyor. Bunun nedeni elbette ilaçların ve tedavi cihazlarının dolar kuru üzerinden ülkeye girmesidir.

Ama araştırma yaparak tedavi olan hastalar, fiyat konusunda da ekonomik bütçelerini sarsmayacak fiyatlara ulaşabilirler. Biyorad olarak öncelikli amacımız, hastalarımızın yeniden sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmaktır elbette. Ancak bunun yanında lutesyum tedavisi fiyatları konusunda da hastalarımıza yardımcı olmaktayız. Türkiye' de yaşayıp sosyal güvencesi olan çalışan ve ya emekli hastalar, yeşil kartlı hastalar sgk kapsamında bir çok üniversite veya devlet hastanesinde fark ücreti ödemeden tedavi olabilirler.

İstanbul Ankara İzmir gibi bazı özel hastaneler bu tedavi için değişen rakamlar da fark ücreti istebilmektedirler. Biyorad danışan hastalarına anlaşmalı olduğu hastanelerde fark ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır.

Yenilenen tedavi fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğiniz iletişim numaramızı arayarak Lutesyum PSMA tedavisi fiyatları 2020 güncel rakamlarına ulaşabilirsiniz. 

Randevu nasıl alınır?

Biyorad, başta İstanbul’da ve Türkiye genelinde birçok özel ve devlet hastaneleri ile anlaşmalı bir kurumdur. Öncelikli hedefi hastalarının sağlığına yeniden kavuşmasını sağlamak olan kurumumuz, 7/24 çağrı merkezi hizmetleri ile dilediğiniz saatte ulaşabileceğiniz bir adrestir.

Lutesyum tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve size en yakın hastaneden randevu oluşturarak sağlıklı günlere yeniden kavuşmak için iletişim numaramızdan kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sağlık, ihmale gelmeyecek kadar değerlidir, unutmayın… 

Saygılarımızla;

 

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.