SGK Anlaşmalı PET CT Çeken Yerler Varmı?
  19.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
SGK anlaşmalı olan merkezler ve hastanelerin kimisi hastalar dan fark ücreti almakta kimisi de herhangi bir fark ücreti talep etmeden pet-ct çekimini yapmaktadır.

 

Pet Ct çekimi yapan özel görüntüleme merkezleri ve özel hastanelerin tümü sgk ile bu çekim için anlaşma yapmışlardır.

SGK anlaşmalı olan merkezler ve hastanelerin kimisi hastalar dan fark ücreti almakta kimisi de herhangi bir fark ücreti talep etmeden pet-ct çekimini yapmaktadır.


SGK, özel merkez ve hastaneler de yapılacak çekim masraflarının tümünü karşılamak için belirli kriterler getirmiştir ki, bu kriterler hastalar tarafından biraz karmaşık olarak görülmektedir.

SGK nın tüm masrafları karşılaması için, öncelikle hastaya kesinlikle bir kanser tanısı konmuş olması gereklidir, ancak bazı endikasyonlar ( Prostat Kanseri, Rahim Kanseri, Yumurtalık Kanseri, Lenf Kanseri, Tiroid Kanseri ) gibi endikasyonlar ise sgk kapsamı dışında kalmaktadır.
Akciğer kanseri şüphesin de ise durum diğer endikasyonlara göre biraz farklıdır, eğer akciğer de 1 cm in üzerinde düzensiz yapılı şüpheli bir tümör görülmüş ise kesin kanser tanısı koyulmasına gerek kalmadan sgk yine hastanın çekim masraflarını karşılayacaktır.

Hasta eğer, Kemoterapi ve ya Radyoterapi sonrasında bir kontrol PET i çektirecek ise, alınan tedavinin üzerinden zaman geçmesi gerekir, bu zaman Kemoterapi de 15 gün Radyoterapi de ise 3 ay dır. Bu zaman dilimlerin den sonra sgk nızı kullanarak PET CT çektirebileceksiniz.

Yeniden Nüks şüphesi ile de sgk nızı kullanarak PET CT çektirebilirsiniz. Örneğin 3 yıl önce kanser tedavisi bitmiş bir hasta, yıllık düzenli kontrolleri sonucu vücudunun her hangi bir yerinde şüpheli bir kitle tespit edildi, bu durum da tespit edilen şüpheli kitle için kesin kanser tanısına gerek kalmadan, yeniden nüks şüphesi ile sgk nızı kullanarak PET CT çektirebilirsiniz.

Eğer tarama ve ya kontrol amaçlı PET CT çektirmek isterseniz bunu SGK karşılamayacak, ücret ödeyerek çekiminizi yaptırabileceksiniz.

Sağlık ihmale gelmez, sağlıklı günler dilerim.

Özkan Korkmaz

Nükleer Tıp Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Antalya da Galyum Psma Pet CT çeken SGK Anlasmalı Hastaneler
Pet çekimi, Pet Ct çektirenler yorumları, Pet çekimi ne kadar sürer? Sorularının yanıtları
Samsun da Galyum PSMA Pet CT Hangi Hastanelerde çekiliyor.
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
FDG PET CT Nedir, Hangi Durumlarda Çekilir?
Lutesyum PSMA Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Galyum PSMA PET CT Nedir, Avantajları ve Yan Etkileri
Denizli PET/CT SGK Anlaşmalı Çekim Yapan Hastaneler
Lutesyum-177 PSMA ile Prostat Kanseri Tedavisi
İstanbul SGK Anlaşmalı Galyum PSMA PET CT Fiyatları
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.