TARAMA MAMOGRAFİ
Tarama Mamografi
Tarama mamografisi: meme kanserini daha küçük bir boyutta ve tarama yapılmadan mümkün olandan daha erken bir aşamada algılar.
 
Tarama Mamografisi Nedir?
Tarama mamografisi, kanserin bir yumru olarak hissedilemeyecek kadar küçük olması durumunda meme kanserini tespit etmek için kullanılan bir kadının göğüslerinin düşük doz X-ışını muayenesidir. Tarama mamografisi, herhangi bir meme hastalığı belirtisi olmayan kadınlarda gerçekleştirilir. Mamografinin taranmasının amacı, meme kanserinden ölüm oranını, erken dönemde şüpheli meme kanserleri tespit ederek azaltmaktır.
 
Doktorum Neden Mamografi Taramasını Önerir?
Doktorunuz, meme kanseri olduğunu tespit etmek için bir meme kanseri tespit etmek için bir tarama mamogramını tavsiye eder.
 
Amaç meme kanserini erken dönemde tespit etmektir. Erken teşhis, bir kanserin başarıyla tedavi edilme olasılığını artırır ve çoğu zaman daha büyük tedavi seçeneklerine izin verir. Tarama mamografisinin meme kanserinden ölüm oranını düşürdüğü gösterilmiştir.
 
Yeni veya değişen bir yumru, göğüste ağrı, meme ucunda bir değişiklik veya meme ucunda bir akıntı, göğüs asimetrisi (eğer meme yanlı veya düzensiz ise) gibi yeni veya değişken meme semptomlarınız varsa veya bastığınızda ( Memenin cildinin buruşması ya da katlanması), doktorunuzu mümkün olan en kısa zamanda görmeli ve tanısal bir mamogram için başvurulacaksınız.
 
Tarama Mamografisine Nasıl Hazırlanırım?
Mamografi taraması için hiç bir hazırlık gerekmez.
 
Randevu aldığınızda, lütfen radyoloji tesisini göğüs implantlarınız varsa bilgilendirin, böylece daha uzun randevu alabilirsiniz. Bunun nedeni, net elde etmek için daha fazla zaman almasıdır
 
İmplant mevcut olduğunda X ışını görüntüleri veya resimleri.
 
Randevunuzun yapıldığı günde herhangi bir deodorant, parfüm, losyon veya talk pudrası kullanmayın, çünkü bu maddeler mamogramınızda gölgeler olarak görünebilir. İki parçalı bir kıyafet giyin, böylece sadece belden yukarı çıkmanız gerekir.
 
Tarama Mamografisi Sırasında Ne Olur?
Bir mamogram görüntüsü, özel bir X-ray makinesi kullanılarak elde edilirken, meme iki plaka arasında sıkıştırılır (mümkün olduğu kadar düz basılır). Sadece birkaç saniye süren sıkıştırma, rahatsızlık verici ve acı verici bulabilirsin. Sıkıştırma, kanserin görülmesini kolaylaştıran ve ayrıca mamogram için gerekli radyasyon miktarını azaltan daha net bir görüntü sağlar.
 
Tarama Mamografisinin Herhangi Bir Etkisi Var mı?
Genellikle tarama mamografisi sonrası etkileri yoktur. Sıkıştırmadan kızarıklık ya da morarma olabilir, ancak bu sadece zaman zaman olur. Bu meydana gelse bile, sıkıştırma memeye zarar vermez. Kadınların büyük çoğunluğu mamogramları acı verici veya rahatsız edici olarak tanımlayacaktır. Bazı kadınlar acıyı şiddetli olarak değerlendireceklerdir, ancak az sayıda kadın ağrıların gelecekte bir tarama mamogramı olmasını engelleyeceğini söyleyecektir.
 
Tarama Mamografisi Ne Kadar Sürer?
Bir tarama mamogramının, röntgen filminin tatmin edici bir kaliteye sahip olduğunu kontrol etmek için radyografinin zamanı da dahil olmak üzere, yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir.
 
Bazen görüntü yeterince açık değilse, bir X ışını tekrarlanmalıdır. Mamogramınızın bir radyolog (uzman doktor) tarafından incelenmesini beklemek zorunda değilsiniz.
 
Doktorunuz size özel bir radyoloji tesisinde bir tarama mamogramı için başvurduysa, görüntüleriniz mamogram sırasında radyolog tarafından incelenecek ve gerekirse ekstra görüntüler alınabilecektir. Yaklaşık 30 dakika boyunca özel mamografi tesisinde olabilirsiniz.
 
Tarama mamografisi meme kanserini daha küçük bir boyutta ve tarama yapılmadan mümkün olandan daha erken bir aşamada algılar.
 
Tarama mamografisi aynı zamanda kanserleri önceden erken evrelerinde de tespit ederek, ön-invaziv kanser veya duktal karsinoma in situ (DCIS) olarak adlandırılan çevre dokuya yayılmadan önce tespit eder.
 
Tarama mamografisi uygulanmadan önce, DCIS tüm meme kanserlerinin yaklaşık% 5'ini oluşturdu. Şimdi tüm meme kanserlerinin yaklaşık% 20'sini oluşturmaktadır. Pre-invaziv meme kanserinin saptanma oranının artması, mamografik taramanın doğrudan bir sonucudur.
 
Dijital Mamografi
3D Tomosentez Mamografi
Tanısal Mamografi
Tarama Mamografi
 
 
SPESİFİK KLİNİKLER
 
 
Acil Görüntüleme Kliniği
Girişimsel Radyoloji Kliniği
Kadın Sağlığı Görüntüleme Kliniği
Kanser Görüntüleme Kliniği
Pediadrik Görüntüleme Kliniği
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.