Açık Emar (MR) hangi illerde var?
  29.07.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Açık MR cihazları, gelişmiş bir tıp teknolojisi olmasına rağmen her yerde bulunmayabiliyorlar. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki özel hastaneler başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı yerlerinde özel hizmet veren bazı hastanelerde bulunmaktadır.

 

Açık MR (emar),  geliştirilen görüntüleme cihazlarına verilen diğer isimdir. Manyetik rezonans görüntüleme, eskiden beri kullanılan görüntüleme cihazı olmasına rağmen, son dönemlerde tıbbi cihazlar alanında yapılan yenilikler sayesinde daha kaliteli sonuçların alınmasına yardımcı olan açık MR cihazları daha fazla tercih edilmektedir.

Ancak açık MR cihazları, gelişmiş bir tıp teknolojisi olmasına rağmen her yerde bulunmayabiliyorlar. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki özel hastaneler başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı yerlerinde özel hizmet veren bazı hastanelerde bulunmaktadır. 

Açık MR nedir?

MR veya MRG “Manyetik Rezonans Görüntüleme” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Doğal dış ortam manyetik alanından soyutlanmış bir tünel  içinde cihazın kendi manyetik alanına dışarıdan radyo frekans dalgası vererek elde edilen bir görüntüleme yöntemine verilen isimdir.

X-ışını kullanılmayan bu görüntüleme yöntemi ile yapılan işlemlerde kişi üzerinde herhangi bir yan etkinin bulunmaması, daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Kapalı MR tanımı bu şekilde iken, açık MR ise tanım olarak aynı olup sadece “tünele” veya “kafese” benzeyen tanımının atılmasıdır. Ama bu “sadelik” tek başına bütün ezberleri bozmaya yetiyor. Neden mi?

Açık MR, kapalı MR cihazlarından çok daha konforlu bir cihaz olup iyi huylu kanser hücreleri ile kötü huylu kanserlerin birbirinden ayırt edilmesinde çok daha etkili sonuçlar vermektedir.

Bununla birlikte bazı hastalar; tek başlarına hareket etme kabiliyetine sahip değiller, mesela bebekler, yaşlılar, zihinsel engelliler gibi hastaların tek başına verilen komutları yerine getirmeleri bir hayli zordur. Bu durumlarda kapalı MR cihazları ile görüntüleme yapmak, daha da önemlisi doğru şekilde görüntüleme yapmak imkânsızlaşabilir.

Açık MR cihazları ise kişilerin sabit pozisyonda kalmasını gerektirmez ve uzun süre kapalı ortamda kalmalarına gerek bırakmaz. Bu da birçok hasta için önemli bir umut kaynağı olmaya yetiyor. 

Klostrofobi (kapalı alan korkusu) birçok insanda var olan bir hastalık veya durumdur. Bu durumda olan kişilerin kapalı tüneli andıran kapalı MR cihazlarına girmesi ve uzun süre beklemelerini beklemek ciddi anlamda zorlayıcı olur.

Yine bu hastalar da önemli hastalıklarının olmasına rağmen MR çekimi için uygun olmadıklarından sağlıkları ile ilgili ciddi problemlerin oluşması maalesef engellenememektedir. Açık MR cihazlarında ise böyle bir durum söz konusu değildir. Kapalı alanda hastaların beklemesini gerektiren herhangi bir durum söz konusu olmadığı için bu tip sorunlar da yaşanmaz.

Vücudun hangi bölgelerine MR çekilebilir?

- Neuro: beyin ve omurga sistemi anjiyoları için MR çekilir,

- Vücut: toraks, kardiak, meme, üst ve alt batın, anjiyoları için MR çekilir,

- Muskulo-skeletal: eklem ve uzuvlar ve anjiyoları için MR çekilir.

Açık MR nerede çekilir?

Konforu ve verdiği sonuçları bakımından daha fazla tercih edilen açık MR, bir diğer deyişle “ayakta MR çekimi” özel hastanelerde çekilmektedir. Tıp dünyasının önemli oranda ilerleme yaşamasına rağmen devlet hastanelerinde açık MR cihazları bulunmaz.

Daha çok özel görüntüleme merkezlerinde veya özel hastanelerde bulunabilen cihazlar, her anlamda hastanın konforu düşünülerek tasarlanmış ve verdiği bilgi açısından daha kesin bilgiler verdiği için tercih edile bir yöntem haline gelmiştir.

Açık MR hangi şehirlerde var?

İstanbul, Ankara, Koaceli, İzmir gibi büyük şehirlerin bazı özel hastanelerinde açık MR cihazları bulunmaktadır. Ancak bu hastanelerden randevu almak da yoğun oldukları için biraz zordur.

Randevu alabilmek için öncesinden anlaşmalı kurumlara müracaat etmek veya hastane ile çok öncesinden irtibat kurmak gerekmektedir. Biyorad, İstanbul’un Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında açık MR çeken hastaneler ile anlaşmalı bir kurum olduğu için randevu alma konusunda rahat edebileceğiniz bir kurumdur.

Ayrıca hastalarımızın konforu ve rahatlığı adına MR çeken yerler ile yaptığımız anlaşmalarımızda cihazların yeni nesil olmasına özen gösteriyoruz. Bu sayede hastalarımız daha kolay şekilde emar çekimi yaptırabilmektedir. 

Açık Emar Ataşehir

İstanbul Ataşehir' de bulunan açık Mr cihazı olup bu cihaz 0,35 Tesla gücünde olan bir cihaz dır. Görüntü kalitesi kapalı emarlara düşük çözünürlükte olduğundan dolayı çoğu çekimler de tercih edilmemektedir.

Açık Emar Bakırköy

Bakırköy İstanbul' un sağlık merkezleri anlamında neredeyse en fazka merkezin toplantığı bir semttir. Bir çok sağlık merkezi olmasına rağmen Sadi Konuk Devlet hastanesine yakın sadece bir adet açık mr cihazı bulunmaktadır. Bu cihaz da da yumuşak doku çekimleri yapılamadığından dolayı çoğu hasta bakırköy de açık emar çekimi yaptırmak ta sıkıntı yaşamaktadır.

Açık Emar Şişli

Şişli bölgesi görüntüleme yöntemleri alanında çok eskilerden beri merkezi bir semttir. Bu bölgede bulunan köklü görüntüleme merkezleri olan Echomar, Betamar, Centermed gibi firmalar cihaz teknolojilerini yakından takip edip chaz parkurlarına zaman içerisinde ciddi yatırımlar ile en son teknolojik açık emar cihazlarını hastaların ve doktorların hizmetine sunmuşlardır.

 

Açık MR fiyatı

Konfor bakımından daha iyi ve sonuç açısından daha keskin sonuçlar vermesinden dolayı açık emar cihazları daha fazla tercih edilmektedir. Ancak bu cihazlarla yapılan görüntülemelerin fiyatları, kapalı MR fiyatlarına kıyasla daha yüksektir.

Hem sayıca az bulunmalarından dolayı hem de her şehirde bulunmamalarından dolayı fiyatların etkilendiğini söylememiz gerekir. Açık MR fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve randevu talebinde bulunmak için özel hastane ve özel görüntüleme merkezleri ile anlaşmalı olan Biyorad’ı aramanız yeterli olacaktır. 

Biyorad, hasta haklarına karşı hassasiyet içerisinde hareket eden ve hasta memnuniyetinin sağlanması açısından gerekli olan tüm konularda en ince şekilde hareket etmektedir. Sağlığınıza yeniden kavuşmak ve problemlerinizden kurtulmak için çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.