Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
  08.07.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Kapalı MR cihazlarına göre bir çok konfor avantajı bulanan Açık MR cihazları, özellikle büyükşehir hastalığı dediğimiz anksiyete bozukluğu yaşayan hastalar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

 

Modern tıp dünyasının başarılı çalışmaları neticesinde ortaya çıkan açık MR, kapalı MR sistemlerine göre çok daha fazla avantaja sahip bir görüntüleme yöntemidir. 

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), çekilmesi gerektiği durumlarda vücuttan ayrıntılı resimler oluşturan bir cihazdır. Bu cihazın en büyük özelliği, hastalıkları teşhis etmede kesin sonuçlar vermesidir.

Daha önceleri kullanılan kapalı MR cihazları da aynı görevi ve amacı üstlenmekte idi. Ancak son dönemlerde daha fazla tercih edilen açık emar, konfor açısından çok daha rahat olduğu için günümüzde daha fazla tercih edilmektedir.

SGK anlaşmalı özel hastanelerde çekilen açık MR ile hastalıkların teşhis edilmesi çok daha kolay iken aynı zamanda bazı hastaların yaşadıkları bazı özel durumlardan kaynaklı olarak MR çekimi yapılamaması durumu da açık MR cihazları ile gerçekleştirilebiliyor. Peki, açık emarı kapalı emardan ayıran avantajlar nelerdir?

Açık MR’ın Avantajları

- Klostrofobi (kapalı alan korkusu) hastalığı olan kişiler, açık MR çektirebilirler. 

- Uzun süre sabit pozisyonda kalamayan hastalarda MR çekimi daha kolay olur. 

- Hastalıkların teşhisi için kullanılan kapalı MR cihazlarında hastanın dönmesi ya da farklı hareketlerde bulunması istenmektedir. Ancak kendi başına hareket edemeyen, çocuk hastalar ve yaşlı hastalar için bu durum oldukça güçtür. Açık MR ile bu tip sorunlar da çözüme kavuşmaktadır. 

- Yüksek teknolojiye sahip olan açık MR cihazları sayesinde standart MR cihazına sığamayan hastalar açık MR cihazlarından yararlanabilmektedir. 

- 3 tarafı açık olan açık MR cihazları ile daha ferah ve gürültünün olmadığı bir ortamda çekim gerçekleştirilmektedir. 

Açık MR Fiyatları 2021

Tıp teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte büyük şehirlerde başta olmak üzere birçok ildeki özel hastanelerde kendini göstermeye başlayan açık MR cihazları, bu olumlu durum sayesinde daha uygun fiyatlarla çekim yapılmasını sağlamaktadır.

Açık MR fiyatları 2021 listesini incelediğinizde, geçmiş dönemlere göre daha uygun rakamların verildiğini göreceksiniz. Biyorad, bu alanda verdiği hizmetleri ile kendinden söz ettiren bir kurum olup başvuruda bulunan hastalara en yakın hastanelerden veya çekim merkezlerinden randevu oluşturarak hastalıklarının teşhis edilmesine yardımcı olmaktadır. 

Açık MR zararlı mı?

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), herhangi bir şekilde radyasyon içermez. Bilgisayarlı Tomografi (BT) radyasyon sistemli çalışan bir cihaz olduğu için insan vücudu üzerinde gereksiz kullanılması durumunda ciddi tahribatlara neden olabilmektedir. Ancak MR, güçlü mıknatıslar, radyo dalgaları ve bilgisayarın kullanıldığı bir tesistir ve bu da insan sağlığı üzerinde olumsuz etki oluşturmasını engellemektedir. Ancak yine de uzmanlar, gereksiz yere MR çekilmemesini önermektedir. 

Açık MR nerede çekilir?

İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde bulunan özel hastaneler ve görüntüleme merkezlerinde uygulanan açık MR için doğru adresin tercih edilmesi önemlidir. Önemli hastalıkların teşhis edilmesinde kullanılan bir görüntüleme yöntemi olduğu için bu alanda deneyimli bir hastane ve radyoloji uzmanının çekim yapması son derece önemlidir. Bu nedenle çekim yapmadan önce hastane ve uzman araştırması yapmak daha doğru olacaktır. 

Biyorad ile Kendinizi Güvende Hissedin

Uzun zamanların deneyim ve tecrübesine sahip olan Biyorad, açık MR alanında verdiği hizmetlerinde hasta sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak hizmet sunan bir kuruluştur. Önceliğimiz, hastalarımızın yorulmaması içi kendilerine en yakın özel hastane ya da görüntüleme merkezinden uzman radyologlar eşliğinde açık MR çekimi yapmayı sağlamaktır. Bu da bize müracaat eden hastaların daha sağlıklı bir şekilde hastalıkları ile ilgili detayları öğrenmelerini ve tedavi için gerekli adımları atmasını etkilemektedir. Detaylı bilgi ve açık MR randevu için iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.