Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
  18.08.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Bir çok kişi için kabus haline gelen emar çekimleri açık emar teknolojisi hastalara daha konforlu bir çözüm sundu.

 

Emar korkusu yüzünden hastalık tedavisini geciktirenlerin bu korkusuna son veren konforu ile son derece rahat bir görüntüleme çözümü sunan açık MR, hastalıklara tanı konulmasında son derece geliştirilmiş bir görüntüleme yöntemidir. 

Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme uygulamalarında yapılan yeni çalışmalar sayesinde, birçok hastalığın tanısını öncesinden koymak mümkündür.

Doku, organ ve hücre incelemelerinde tıp teknolojisinde en iyi buluş olarak değerlendirilen emar, uzman doktora kişinin hastalığı hakkında ayrıntılı bilgiler vermekte ve bu da çözüm bulma konusunda daha aktif şekilde hareket etmeyi sağlamaktadır.

Daha önceki dönemlerde kullanılan kapalı MR cihazları, bazı hastalarda korkuya neden olduğu için tedavi olunması gerektiği halde ertelenebiliyordu. Ancak açık MR cihazları sayesinde artık bu tip korkulara yer kalmıyor ve hastalar daha erken sürede sağlıklarına kavuşabiliyorlar. 

Açık MR Nedir?

Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme, vücudun belli bir bölgesinin görüntülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Tıp teknolojisinde atılan yeni adımlar sayesinde, hastalıklar hakkında öncesinden bilgi edinmek ve buna göre çözüm yöntemleri bulmak daha kolay hale gelmiştir.

Dev mıknatıslı makineler olarak da adlandırılan MR cihazları, radyasyon yayan görüntüleme yöntemlerinin aksine, radyoaktif madde kullanılarak kişiden kesitsel olarak görüntü almaya yardımcı olan bir yöntemdir. Bu yöntem, daha önceleri de kullanılsa da cihazın şekli ve özellikleri yüzünden her hastadan görüntü almayı engelliyordu.

Fazla kilolu olan hastalar, kapalı alan korkusu olan hastalar, çocuk ve yaşlı hastalar gibi normal hastalardan daha farklı ve özel duruma sahip olan kişiler, kapalı MR cihazlarında uzun süre bekleyemedikleri için bazen tedavilerinin yarıda kalmasına neden olabiliyordu.

Açık MR ya da diğer adıyla “Open MR”, konforu yüksek, uzun süre sabit kalmayı gerektirmeyen bir cihazdır. 250 kg ağırlığına kadar olan hastaların bile görüntülemede herhangi bir sorun ile karşılaşmadıkları açık emar cihazları, teknolojisinin ileri yönlü daha fazla adım atması sayesinde, birçok özel hastane ve görüntüleme merkezlerinde yerini almış durumda. Bu da açık emar fiyatlarının eskisine göre daha esnetilerek sunulmasını etkilemektedir. 

Neden Açık MR Çekilir?

Bazı insanlarda kalıtsal birtakım durumlar bulunmaktadır. Mesela kapalı alan korkusu (klostrofobi), kolay bir şekilde atlatılabilen bir hastalık ya da durum değildir. Bu tip insanlar, kapalı bir tünele sahip olan kapalı MR cihazlarında uzun süre bekleyemezler ve bu da maalesef tedavinin yarıda kesilmesini zorunlu hale getirebilir.

Ya da yaşı ilerlemiş ve tek başına verilen komutları yerine getiremeyen hastaların durumu da benzerdir. Open MR (açık emar), tüm bu sorunları ortadan kaldıran ve her hastanın hastalığı hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştıran bir görüntüleme yöntemidir. Bunlar haricinde, hamile kadınlar ve çocuk hastalar hakkında bilgi edinme de yine açık MR cihazları sayesinde çok daha rahat bir hale gelmektedir. 

Açık MR Nerede Çekilir, Açık MR Fiyatı Ne Kadar?

Günümüz tıp teknolojisinin ilerlemesi ve hastalıklar hakkında bilgi edinilmesinin kolaylaşması sayesinde en ağır hastalıklara bile erken dönemde tanı koymak mümkün hale gelmiştir. Açık MR nerede çekilir sorusuna verilebilecek en iyi yanıt ise özel hastaneler ve özel görüntüleme merkezleridir şeklinde olabilir.

Açık MR fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için ise Biyorad gibi özel hastanelerle anlaşmalı kurumlardan bilgi edinilmesi daha sağlıklı sonuç elde etmeye yardımcı olur. Değişken fiyatların olması, bazı kurumların kendilerine göre fiyat vermeleri gibi durumlara kapılmamak için alanında uzun zamanların deneyimine sahip olan bir kurum ile irtibata geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.