Open MR Nerede Çekilir?
  29.10.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tıp dünyasının ülkemizde de bir hayli ileri noktalara gelmiş olması sayesinde özel hastanelerin birçoğunda artık açık MR çekimi yapılabilmektedir. Ancak yoğun bir talebin oluşması yüzünden randevu almak, biraz zorlayıcı olabilmektedir.

 

Tıp teknolojisinde yaşanan ilerlemeler sayesinde, birçok hastalığı zamanında teşhis etmek ve buna göre uygun tedavi yöntemin belirlemek daha kolay hale geldi. Açık MR ya da diğer adıyla “Open MR” de gelişmiş teknolojinin getirilerinden biri olup uzman doktorların teşhis alanında işini kolaylaştırmaktadır. Buna ek olarak hasta konforu ve güvenliği açısından da kapalı MR sistemine göre çok daha gelişmiş özelliklere sahiptir. 

Açık MR Nasıl Çekilir?

Kapalı emar sistemlerinde, hastanın uzun süre sabit pozisyonda kalması gerekebiliyor ya da buna ek olarak kişiden görüntü alınırken daha net sonuçlara ulaşabilmek için farklı pozisyonlarda durması istenebilir. Bu da özellikle kapalı alan korkusu (klostrofobi) hastalarında kesin sonuçların alınmasını engelleyebiliyordu.

Ancak açık emar sistemlerinde bunların hiçbiri yaşanmamaktadır. Çünkü sabit bir pozisyonda bekleme mecburiyeti açık emar sistemlerinde geçerli bir durum değildir. ,

MR cihazları, güçlü manyetik alan oluşturarak özel donanıma sahip bilgisayarlarla paralel bir şekilde kullanılmaktadır. Hastanın vücudunun bir bölümünden ya da tüm vücudundan kesitsel olarak alınan görüntüler, bilgisayar ortamına aktarılır ve uzman doktor bu görüntüleri değerlendirerek hastalık hakkında kesin tanı konur.

Açık emar sisteminin kapalı emar sistemine göre çok büyük avantajları bulunmaktadır. Peki, açık MR’ın avantajları nelerdir?

1- Açık MR sistemlerinde hastanın sabit kalmasına gerek yoktur.

2- Kapalı alan korkusu olan hastaların kapalı MR sistemlerinde tünele benzer alanda kalmaları gibi bir durum söz konusu değildir.

3- Kendi başına hareket etme kabiliyetine sahip olmayan hastalar için son derece kolaylaştırıcı özelliğe sahiptir. 

4- Kapalı MR sistemine göre çok daha konforludur. 

5- Açık MR sistemi, daha kesin sonuçlar verir.

Open MR Nerede Çekilir?

Tıp dünyasının ülkemizde de bir hayli ileri noktalara gelmiş olması sayesinde özel hastanelerin birçoğunda artık açık MR çekimi yapılabilmektedir. Ancak yoğun bir talebin oluşması yüzünden randevu almak, biraz zorlayıcı olabilmektedir. Bu yüzden önceden randevu almak veya anlaşmalı kurumlarla iletişime geçerek açık MR randevusu oluşturmak gerekir.

Biyorad bu alanda uzun zamandır hizmet veren ve İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde birçok özel hastane ile anlaşması olan bir kurumdur. iletişim bilgilerinden bize ulaşarak MR çekimi için randevu talebinde bulunabilirsiniz. 

MR Çektirmek Zararlı mı?

Daha önce MR çektirmemiş ancak doktorun çekilmesi gerektiğini belirttiği hastalarda genel olarak MR çekimine karşı bir korku oluşabilmektedir. Ancak uzmanlar; MR çekiminin insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını belirtmektedir. Sadece MR çekimi yapılmadan önce hastane ve çekim yapacak radyoloji uzmanının bu alanda yeteri kadar tecrübe sahibi olmasına özen göstermek gerekir.

Açık MR Fiyatları 2020

Ekonomik dengelerin COVID-19 ile birlikte iyice sarsılması, tüm alanlarda olduğu gibi tıp alanında da fiyatların yükselmesine neden oldu. Buna ek olarak pandemi sürecinin devam etmesi, hastanelerde yeteri kadar boşluğun oluşmasını da engellemektedir.

Bu da haliyle fiyatlara yansıdı. Biyorad olarak bize müracaat eden hastalara her alanda yardımcı olduğumuz gibi Açık MR fiyatları 2020 konusunda da yardımcı oluyoruz. Anlaşmalı olduğumuz özel hastaneler ve özel çekim merkezlerinden aldığımız indirimli açık MR çekim fiyatları ile hastaların sağlıklarına yeniden kavuşmalarını sağlıyoruz.

Çağrı merkezi iletişim bilgilerinden bize ulaşarak size en yakın hastane ya da görüntüleme merkezinden randevu oluşturabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.