Açık MR Cihazı
  16.04.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
MR cihazları, her hastalık için farklı özelliklerde üretilen cihazlar olup kaliteli görüntü alınabilmesi noktasında değerlendirilen yeni nesil cihazlardır. Farklı özelliklere ve farklı hastalıkların tanılanmasında kullanılan başlıca açık MR cihazları şunlardır;

 

Açık MR cihazları, modern tıp dünyasının geliştirmiş olduğu yeni nesil manyetik rezonans görüntüleme sistemleri olup kapalı MR cihazlarına göre daha kullanışlı ve sonuçları daha net olarak sunan cihazlardır. 

Özellikle de kapalı alan korkusu olan hastaların görüntülemede sorun yaşadıkları kapalı MR cihazlarına alternatif olarak üretilen açık emar cihazları, hem daha konforlu hem de daha kullanışlı olması açısından tıp alanında daha fazla tercih edilmektedirler. 

MR cihazları, her hastalık için farklı özelliklerde üretilen cihazlar olup kaliteli görüntü alınabilmesi noktasında değerlendirilen yeni nesil cihazlardır. Farklı özelliklere ve farklı hastalıkların tanılanmasında kullanılan başlıca açık MR cihazları şunlardır;

- 1,5 Tesla Premium Açık Mr

- 1.0 Tesla Yarı Açık Mr

- 0,35 Tesla Açık MR

- 0,2 Tesla Açık MR

- 3 Tesla Yarı Açık MR

- 7 Tesla Mr Cihazı

1,5 Tesla Premium Açık MR

Siemens HD 1,5 Tesla Açık MR cihazı, görüntülemede sunduğu kalitesi ve mükemmel sonuçları ile tıp dünyasında en çok tercih edilen görüntüleme sistemlerinden biridir. Tüm Vücut MR, Nöro MR, Anjio MR, Ortopedik MR, Gövde MR, Onkolojik MR, Kolanjiografi MR incelemelerinde en net sonuçları sunmasından dolayı daha fazla tercih edilen 1,5 Tesla Premium Açık MR; beyin sinir cerrahisi (nöroloji), genel cerrahi (üroloji), anjiyo MR tetkiki gibi özel görüntüleme gerektiren alanlarda kullanılmaktadır. 

Bu cihaz da istisnasız bütün çekimler beyin ve boyun mr ı hariç kafa kısmı dışarıda kalacak şekilde yapılmaktadır. Aynı zaman da hasta çekim esnasında televizyon izleyebilir, özel kulaklık sayesinde cihaz sesini duymadan kısa sürede tetkiklerini konforlu bir şekilde yaptırabilir. 1,5 Tesla Açık mr cihazının diğer bir önemli özelliği ise 290 Kilo ya kadar olan hastaların emar çekimlerini sorunsuz bir şekilde yapabiliyor olmasıdır.

1,0 Tesla Yarı Açık MR

İleri teknolojiye sahip MR cihazları arasında yer alan 1,0 Tesla Yarı Açık MR cihazları da tıp dünyasında kullanılması tercih edilen görüntüleme sistemleridir. Bir çok hastalığın teşhisinde kullanılan ve görüntü kalitesi bakımından eh işte idare eder derece de gelişmiş cihazlar olan 1.0 Tesla yarı açık MR cihazları ile hastalıklara tanı konulması tıp dünyasına bir alternatif olarak sunulmaktadır. 

0,35 Tesla Açık MR

Tıp dünyasının hastalıklar alanında her geçen gün attığı yeni adımlar sayesinde hastalıkların önceden tanılanması son derece kolay hale gelmiştir. Yeni nesil görüntüleme sistemleri arasında yer alan 0,35 Tesla Tam Açık tasarıma sahip MR cihazı ile vücudun istenen bölgesinin incelenmesi ve hastalıklar hakkında bilgi edinilmesi açısından kullanılan teknolojik görüntüleme sistemidir. 

Klostrofobi si olan kişiler tarafından en sık tercih edilen açık emar cihazı dır. Özellikle ülkemizde yaygın olarak bu cihazın kullanılyor olması da diğer açık mr cihazlarına göre hastalara fiyat avantajı da sağlamaktadır.

0,2 Tesla Açık MR

Tıbbi teşhis ve tanılarda kullanılan ve radyolojik görüntülemeden biri olan MR, insan vücudundaki doğal parametreleri kullanarak görüntü oluşmasına yardımcı olan bir görüntüleme sistemidir. Modern tıp dünyasına sunulduğundan beri hastalıkları önceden tanılamayı kolaylaştıran 0,2 Tesla Açık MR fiyat açısında hastalar tarafından tercih edilen ama görüntü kalitesi bakımından doktorların zorunlu olmadıkça çok da tercih etmediği bir cihazdır. 

3 Tesla Yarı Açık MR

Düşük teslalılara göre daha sağlıklı veri elde etmeye yardımcı olan 3 Tesla Yarı Açık MR, ameliyat sırasında ve ameliyat sonrasında daha önce kullanılan düşük teslalı MR cihazlarına göre yüksek çözünürlüklü veriler sunmaktadır. 

7 Tesla Mr Cihazı

Tıp dünyasında hastalıklara tanı koymak adına geliştirilen ve teknolojinin son sınıf öğelerinden biri olarak değerlendirilen 7 Tesla Mr Cihazı, konfor bakımından da görüntüleme kalitesi bakımından da diğer tüm emar cihazları arasında en iyisidir. 

Kanserli hastalıkların teşhisinde, tanılanmasında ve uygun tedavi yönteminin belirlenmesinde son derece etkili olan açık MR cihazı, tıp dünyasında daha fazla tercih edilmektedir. Klostrofobi (kapalı alan korkusu) hastalar başta olmak üzere; kilolu, tek başına hareket edemeyen hastalar ve diğer birçok hastaların kolaylıkla tedavi olmalarını sağlayan görüntüleme sistemi olan 7 tesla MR cihazı ile daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.