Anestezili MR
  05.05.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Anestezili MR çekimi, çekim yapılmadan önce hastanın yatışması için kullanılan anestezik ilaçlarla yapılır. Özellikle bebek ve çocuk hastalarda daha fazla ihtiyaç duyulan sedasyon (anestezinin hafif şekli, uyku hali) uzman bir anaestezist tarafından yapılır. Buradaki en büyük amaç,

 

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) vücudun kesitsel olarak veya tamamının incelenmesinde doğru sonuçları veren radyolojik bir görüntüleme yöntemidir.

Modern tıp dünyasının ileri düzeyde adım atması sayesinde kanserli hastalıklar başta olmak üzere nedeni anlaşılamayan ağrılar ve diğer şikayetlerle alakalı olarak bilgiler, yapılan yeni tetkik yöntemleri ile açıklığa kavuşturulmaktadır.

Yeni nesil radyolojik görüntüleme yöntemlerinden biri olmasına rağmen bazı hastalar MR çektirmekten korkarlar. Özellikle de kapalı emar cihazları ile yapılan incelemeler; kapalı alan korkusu (Klostrofobi) hastaları için, yaşlı hastalar, uzun süre sabit kalamayan hastalar ve çocuk hastalar için işlemlerin zorlaşmasına neden olmaktadır.

Özel hastanelerde MR çekimi yapılırken bu tip sorunu olan hastalar için anestezili MR çekimi yapılmaktadır. 

Anestezili MR çekimi, çekim yapılmadan önce hastanın yatışması için kullanılan anestezik ilaçlarla yapılır. Özellikle bebek ve çocuk hastalarda daha fazla ihtiyaç duyulan sedasyon (anestezinin hafif şekli, uyku hali) uzman bir anaestezist tarafından yapılır.

Buradaki en büyük amaç, MRG çekiminde hastanın sabit kalmasını sağlamaktır. Bebek hastaların böyle bir pozisyonda kalmaları çok zor olduğu için MR çekiminden önce anestezi uygulanmaktadır. 

Anestezili MR çeken devlet hastaneleri

Türkiye genelinde çok sayıda devlet hastanesi, araştırma hastaneleri ve bağlı üniversiteler olmasına rağmen anestezili MR çeken hastanelerin sayısı oldukça azdır.

İstanbul’da anestezili MR çeken hastane sayısı sadece iki adettir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Şişli Eftal Hastanesi’nin bu yükü omuzlaması ise özellikle bebek hastaların uzun süre sıranın kendilerine gelmesini beklemek zorunda kalmalarına neden olmaktadır.

Her yıl 1200 bebeğe beyin MR’ı çektiriliyor ve bebeklerde MR çekiminde kesinlikle anestezi uygulanması gerekiyor. Ancak anestezi uzmanlarının az olması ve çekim yapan devlet hastanelerinin az olmasından dolayı bazen hastalara 2 yıl sonrasına da gün verilebilmektedir. 

Anestezili MR çeken hastaneler sayıca az olduğu için maddi durumu yeterli olan hastalar, daha çok bu çekim için özel hastaneleri tercih ediyor. Biyorad merkezleride aneztezili çekimler uzman hekimler kontrolünde yapılmaktadır.

Anestezili MR fiyatları

Tıp teknolojisinde ileri adımlar atılmasına rağmen MR çekiminde fiyatların bazen yüksek çıktığı görülebilmektedir. Ancak doğru araştırmalar yapılması durumunda anestezili MR fiyatları konusunda uygun fiyatları yakalamak mümkündür.

İstanbul gibi büyük şehirlerde özel hastane ve radyoloji görüntüleme merkezlerinin sayıca fazla olması hastaların daha şanslı olmalarını sağlıyor. İstanbul’da anestezili MR çeken hastaneler bulunmakla birlikte randevu almak için yine özel bir kurumdan destek alınması gerekiyor.

Bu alanda özel hizmet sunan Biyorad ile iletişime geçilmesi durumunda en yakın sürede MRG çekimi için randevu oluşturulabiliyor. Tetkiklerin zamanında yapılması ve yaşanan hastalığa erken dönemde tanı konulmasının önemli olduğunu unutmamak gerekir. Anestezili MR fiyatları hakkında detaylı bilgi almak ve randevu talebinde bulunmak için çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.