Bağırsak hastalıklarını ihmal etmeyin
  26.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Hasta, Enteroklizis yaptırmadan önce doktorun da vereceği uyarılar doğrultusunda elementer diyet, sodyum fosfat, müshil ilaçları, polietilen glikol (PEG), mannitol gibi maddeler ile hasta hazırlıklı hale getirildikten sonra işlem uygulanmaktadır.

 

Bağırsak hastalıkları, ciddiye alınması gereken ve tedavi için kesinlikle ihmale yer verilmemesi gereken önemli hastalıklardır.

Kolon kanseri olarak da adlandırılan bağırsak hastalığı, çoğu zaman erken tanının konulmamasından dolayı ölümle sonuçlanabilen hastalıklar arasına girmektedir. Uzmanlar, bağırsak kanseri (kolon kanseri) belirtisi olan kişilerin zaman kaybetmeden uzman doktora görünmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olarak belirlenen kolon kanseri, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rapora göre ülkemizde en sık görülen 5 kanser türünden biri olarak belirtilmektedir. Sadece ileri yaştaki insanları değil, her yaştan insanı tehdit eden bu hastalığın her yaşta görülme oranı ise %50 olarak belirtilmektedir.

Tıp dünyasının gelişmiş ve modern cihazları sayesinde kolon kanseri hastalığına tanı koyma ve tedavi şeklinin belirlenmesi son derece kolaydır.

1971’de Sellink tarafından tanımlan tanımlanan ve burundan 150 cm. uzunluğunda nazojejunal kateter skopi (ayna) ile yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı ve “jejunum” adı verilen ince bağırsağın son kısmına kadar yerleştirilen Enteroklizis, günümüz modern teknolojisi sayesinde çok daha rahat bir şekilde sonuçların alınmasına imkan tanımaktadır.

Enteroklizis nasıl yapılır?

Hasta, Enteroklizis yaptırmadan önce doktorun da vereceği uyarılar doğrultusunda elementer diyet, sodyum fosfat, müshil ilaçları, polietilen glikol (PEG), mannitol gibi maddeler ile hasta hazırlıklı hale getirildikten sonra işlem uygulanmaktadır.

Birçok bağırsak hastalığına tanı koyma ve tedavi yöntemini belirleme konusunda aktif bir şekilde kullanılan Enteroklizis, en çok şu durumlarda başvurulan bir yöntemdir;

-          Bağırsak yapışıklıkları,

-          Kısmi bağırsak tıkanıklıklarında,

-          Crohn hastalığında,

-          Nedeni belirlenemeyen karın ağrılarında,

-          Çölyak hastalığı,

-          İnce bağırsaktan kaynaklı olan gizli kanamaların teşhisinde,

-          İnce bağırsak tümörlerinde,

-          Tümör metastazı

-          Tümör nüksü,

-          İnce bağırsaklarda radyasyon hasarı

Tedavi olmaktan korkmayın!

Hastalıklarla mücadele etme alanında başarılı adımların atıldığı tıp dünyasında neredeyse “korkutan hastalık” kavramı yok olmak durumundadır. Yapılan kontroller ve muayenelerin sağlıklı şekilde olması durumunda, kanserli hastalıklardan kurtulmanın mümkün olduğu günümüzde, bireylere düşen tek şey tedavi olmaktan korkmamalarıdır.

Uzmanlar kolon kanserine karşı uyarıyor!

Ülkemizde en sık görülen 5 kanser türünden biri olan kolon kanseri, erken tanı ve tedavi ile atlatılabilen bir kanser türüdür. Ancak uzmanlar, hastaların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtmektedir.

 Bağırsak kanseri belirtisi olan kişilerin, zaman kaybetmeden gerekli tetkiklerin yapılması için doktora görünmeleri ve verilen tedavi yöntemlerine harfiyen uymaları gerektiği konusunda uyarıyor. Peki, kolon kanseri belirtileri nelerdir?

Kolon kanseri belirtileri

-          Kalın bağırsağın sol kısmında anatomik yapıda kanama,

-          Hemoroidin sık tekrarlanması

-          Büyük abdestte kanama,

-          Dışkıda şekil değişikliği,

-          Tümöre bağlı olarak keçi dışkısı gibi dışkılama.

Enteroklizis nerede yapılır?

Özel bir muayene gerektiren Enteroklizis çekimi için Biyorad ile iletişime geçerek size en yakın hastaneden randevu alabilir, Enteroklizis fiyatları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.