Brakial Pleksus MR
  02.05.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Brakial Pleksus MR, omuz, kol ve el içi hareket hislerinin kaybolması durumunda nedenini araştırmak için yapılan tetkiktir.

 

Spor yaralanması, trafik kazası veya farklı nedenlerden dolayı yaşanan travmalarda meydana gelen Brakial Pleksus yaralanması, ciddi anlamda yaşam kalitesini düşürmeye başlar. erken dönemde tedavi olmak ise hayat kurtarıcı özelliğe sahiptir.

Brakial Pleksus nedir?

Brakial pleksus yaralanmaları, temas sporları (futbol, basketbol, voleybol, hentbol) yapan insanlarda daha sık karşılaşılan yaralanmalardır. Bununla birlikte her 1000 doğumdan 1,5’inde görülen yaralanma türlerinden biri olarak gözlenmektedir. Brakial pleksus yaralanmalarından etkileyen bir diğer grup ise yeni doğan bebeklerdir.

Normal kilonun üzerinde doğan bebeklerde, ters doğum, doğumun uzun sürmesi gibi etkenlerden dolayı meydana gelebilen yaralanmalara tanı koyabilmek için istenen Brakial Pleksus emarı, durumun kontrol alınmasını sağlayan yönleri ve tedavi planının yapılmasına yardımcı olan özellikleri ile tıp dünyasında kullanılan bir yöntem haline gelmiştir. 

Brakial Pleksus MR öncesi hazırlık

Omuz, kol ve el içi hareket hislerinin kaybolması durumunda hastanın fiziki muayenesi yapıldıktan sonra kesin bulgulara ulaşmak için istenilen Brakial Pleksus MR çekiminden önce hastanın emar çekimine uygun olduğu ile ilgili yazılı izin formu alınmaktadır. Hastanın aç veya tok olması fark etmeksizin yapılan MR çekimi için hastanın üzerinde herhangi bir metal eşya bulundurmaması gerekmektedir.

Klostrofobi (kapalı alan korkusu) olan hastalar için geliştirilen yeni nesil radyolojik görüntüleme tetkiki açık MR ile çekim yapılmaktadır. Gidilen hastanede açık MR cihazı yoksa, hastaya yatıştırıcı ilaç verilerek hastanın sakinleşmesi sağlanır ve ardından çekim işlemine geçilir. 

Brakial Pleksus MR hangi durumlarda istenir?

Kolda veya omuz bölgesinde güçsüzlük hissinin duyulması, şiddetli ağrı, felçli kol ve tamamen hareket kaybı, elde ve omuzda belirli kasların kullanılamaması durumunda hastanın ön muayenesi yapılır. Fiziki muayeneden net sonuçların elde edilmemesi durumunda uzman doktor hastadan Brakial Pleksus MR çektirmesini ister. MR, bölgesel görüntülemeleri sağlamak amacıyla modern tıp dünyasına sunulan radyolojik görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde hücre ve dokularda oluşan brakial pleksus lezyonu tespit edilerek gerekli tedavi planlaması yapılabilmektedir. 

Açık MR

Manyetik rezonans görüntüleme (MR) cihazları, kapalı bir tünele benzerler ve hastadan alınmak istenen görüntü için hasta bu kapalı tünel içerisinde yer alan yatağa uzanır. Ancak kapalı MR cihazları; klostrofobi (kapalı alan korkusu) olan hastalar için, bebek hastalar için, fazla kilolu olan hastalar için veya tek başına hareket edemeyecek (uzun süre sabit pozisyonda kalamayan hastalar) hastalar için sıkıntılıdır.

Geliştirilerek tıp dünyasına sununa açık emar cihazları sayesinde bu tip şikayeti bulunan hastalar da kolaylıkla muayene olabilmektedir. Brakial Pleksus açık emar sayesinde, özellikle de bebek hastalardan kolaylıkla görüntüleme alınabilmektedir. Diğer tüm durumlar için de uygun olan açık MR ile tedavi aşamasının ilkinde başarılı sonuçlara ulaşılabilmektedir.

Brakial Pleksus MR nerede çekilir?

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere bazı illerdeki özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde Brakial Pleksus emar çekilebilmektedir. Devlet hastanelerinin yoğun olması, bazen uzun dönem sonrasında randevu verilmesine neden olmaktadır bu da hastalar için ciddi sorunların oluşmasına ve tedavinin erken dönemde yapılmasına mani olmaktadır. Randevu için Biyorad ı arayabilirsiniz.

Yaygın şekilde kullanılmaya başlanan ve hemen hemen tüm özel hastanelerde bulunan MR cihazları, çekim fiyatlarının düşmesinde büyük bir etkiye sahiptirler.

Brakial Pleksus emar fiyatları, çok yüksek olmayıp kurumumuz tarafından en düşük fiyat olanakları ile çekilmektedir. İletişim bilgilerinden bize ulaşarak Brakial Pleksus MR fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir, size en yakın görüntüleme hizmet merkezlerimiz için randevu oluşturabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.