Düzenli Kontroller Hayat Kurtarır Prostat Kanserine Karşı Önleminizi Alın
  13.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Diğer emar çekimlerinden farklı olarak geliştirilen ve tıp dünyasına sunulan multiparametrik prostat emar ile kanserli bölümlerin teşhis edilmesi daha kısa sürelerde gerçekleşmektedir. Hastanın tedavi olması ve uygun tedavinin bulunması açısından son derece etkili bir çekimdir.

 

Kanserli hastalıklar eskisi gibi olmasa da yine de dünyada ölüme en çok neden olan hastalıklar arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre 2018 yılında dünya genelinde 9,6 milyon kişi, çeşitli kanser hastalıklarından hayatını kaybetti. Kanserli hastalıklar arasında yer alan prostat kanseri de yine ölümle sonuçlanan kanser türlerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda gizlice büyüyerek daha sonra etkisini gösteren prostat kanseri ve diğer kanserlere karşı düzenli kontrollerin hayat kurtarıcı olduğunu belirtiyor.

Prostat kanseri nedir?

Prostat kanseri; erkek üreme sisteminde yer alan prostatta meydana gelen ve gelişen bir kanser türüdür. Hızlı gelişim gösteren az sayıda kanser olmasına karşın, prostat kanseri çoğu zaman yavaş geliştiği için kanserli hastaların durumu fark etmesi zaman alabiliyor ve bu da hastalığın ilerlemesine ve hayatın kaybedilmesine kadar yol açabiliyor. Tıp dünyasında geliştirilerek hizmete sunulan multiparametrik prostat emar, hastalığı erken sürede teşhis etmek adına başarılı sonuçlar sunmaktadır. Düzenli olan muayene olan erkekler, bu hastalığa yakalanmadan veya erken tanı konmasından dolayı sıkıntılarını daha erken sürede atlatabiliyorlar.

Prostat kanseri riskleri nelerdir?

Halk arasında “sık tuvalete çıkma” olarak da tanımlanan prostat kanseri, aslında bu kadar masum bir hastalık türü değildir. Vücudun diğer kısımlarına yayılabilen özellikle kemiklere ve lenf düğümlerine bulaşabilen prostat kanseri, ilk zamanlarda belirti vermese de ilerleyen dönemlerde kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlar. Genel olarak idrarda zorluk, idrarda kan ya da pelviste, sırtta veya oluşan ağrılarla kendini gösteren prostat kanseri “iyi huylu prostat kanseri” ve “kötü huylu prostat kanseri” olarak iki bölümden oluşmaktadır ancak her iki prostat kanseri türünde belirtiler aynıdır. Bu tip şikayeti olanların zaman kaybetmeden uzman hekime görünerek gerekli tetkiklerin yapılmasını istemelidir. Erken tanı, prostat kanserinden kurtulmanın en kolay yolu olarak bilinir. Daha önceki dönemlerde kanserli hücreleri belirlemek ve uygun tedavi yöntemini belirlemek kolay olmasa da geliştirilen modern tıp cihazları sayesinde artık bu tip durumlardan ortadan kalkmaktadır. Daha kısa sürede prostat kanserine tanı koymada yardımcı olan multiparametrik prostat MR ile kanserin hangi aşamada olduğu kolaylıkla tespit edilebilmekte ve gerekli tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

Multiparametrik prostat emar nedir?

Diğer emar yöntemlerinden daha farklı olarak geliştirilen ve tıp dünyasına sunulan multiparametrik prostat emar, hızlı sonuç almaya odaklı şekilde tasarlanan bir sistemdir. Hastalara erken sürede tanı koymadan yardımcı olan hassas non-invaziv radyolojik görüntüleme tekniği ile kanserli bölümlerin teşhis edilmesi daha kısa sürelerde gerçekleşmektedir. Hem hastanın tedavi olması açısından hem de uygun tedavinin bulunması açısından son derece etkili olan bu sistem, dünya genelinde kullanılmaktadır. Türkiye’de de hayata geçirilmesi sayesinde her yıl kanserden ölen insan sayısında ciddi anlamda düşüşün yaşandığını söylemek gerekir.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.