Emar Nasıl Çekilir?
  08.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Açık Emar çekiminde teknisyenin yönlendirmeleri çok önemli, çekim esnasında oldukça hareketsiz olmak gerekiyor, özellikle çekim yapılan bölümün hiç hareket etmemesi bizim için çok önemli.

Emar Nasıl Çekilir?

Açık Emar çekiminde teknisyenin yönlendirmeleri çok önemli, çekim esnasında oldukça hareketsiz olmak gerekiyor, özellikle çekim yapılan bölümün hiç hareket etmemesi bizim için çok önemli, bazı çekimler de nefes tutulması gerekiyor o yüzden teknisyen komutu ile beraber nefes tutulmalı ve söylenildiği zaman nefes bırakılmalı.

Çekim öncesinde hasta açık emar odasına girerken vücudundaki tüm metal eşyaları çıkartması gerekiyor, çünkü açık emar dediğimiz cihaz dev bir mıknatıs ve kişinin üzerinde bulunan bütün metalleri çekebiliyor, Kemer tokası gibi saat gibi küpe gibi kolye gibi yüzdeki tüm metaller çıkartılmalı. Vücutta bulunan protezler mutlaka bize bildirilmeli.

Çünkü bazı protezler özellikle seksenli yıllar öncesinde kullanılan protezler emar uyumlu olamayabiliyor bu hasta için büyük bir risk faktörü oluşturuyor. Kalp pili kulak inplantları hepsi emar için kontrendike olan şeyler ve bu cihazları bulunan kişileri biz maalesef emar çekimi yapamıyoruz o yüzden mutlaka kişinin doktorunu bu konuda bilgilendirmesi gerekiyor.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.