Füzyon Biyopsi Fiyatları
  22.03.2020  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Prostat füzyon biyopsisinin klasik prostat biyopsisine göre ayrıcalıkları hakkında bilgi veren uzmanlar, maddeler halinde bu işlemin ayrıcalıklarını ve füzyon biyopsi fiyatlarını bu yazımızda kaleme aldı.

 

Prostat füzyon biyopsisinin ayrıcalıkları nelerdir?

Daha önceki dönemlerde yukarıda da belirttiğimiz gibi prostat kanserine tanı koymak için kullanılan yöntem klasik prostat biyopsi yöntemi idi. Günümüzde hâlâ kullanılmaya devam eden bu yöntem, MR gerektirmeyen bir yöntem olduğu için kesin sonuçların elde edilmesi mümkün olmayabilmektedir. 

Ama buna karşın modern tıp dünyasına geliştirilerek sunulan prostat füzyon biyopsisi, çok daha gelişmiş yöntemlere sahip tıbbi bir görüntüleme olduğu için sonuçların da daha keskin ve kesin olarak alınmasını sağlamaktadır.

Prostat füzyon biyopsisinin klasik prostat biyopsisine göre ayrıcalıkları hakkında bilgi veren uzmanlar, maddeler halinde ayrıcalıkları şu şekilde sıralamaktadır;

- Tümör riski taşıyan bölgelerin tam olarak saptanmasından dolayı minimal sapma ve hatayla örnekleme yapılmaktadır. 

- İkinci veya daha fazla biyopsi yapılması gerekliliğini ortadan kaldırır.

- Körleme olarak yapılan biyopsinin aksine multiparametrik prostat MR ile biyopsi yapıldığı için kanser şüphesi taşıyan lezyonların bölgesi kesin olarak saptanır. 

- Klinik olarak kötü huylu tümörlerde daha hızlı tanı konulmasına yardımcı olur. 

- Teknik olarak örnek alınması zor olan ve ultrason ile görüntülenmesi mümkün olmayan zor bölgelerde biyopsi yapılmasına yardımcı olur. 

Füzyon biyopsisi nasıl yapılır?

Biyopsi işlemi yapılmadan önce enfeksiyon riskine karşı hastaya antibiyotik verilir. Füzyon biyopsisi yapılacak hastaya biyopsiden önce multiparametrik prostat MR yapılarak kanserli bölgelerin tespit edilmesi işlemi gerçekleştirilir. 

Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra füzyon biyopsi robotu kullanılarak prostat bezinin büyüklüğü ve sınırları belirlenir. Multiparametrik MR kullanılarak yüksek tümör riski taşıyan bölgeler belirlenir. 

Alınan görüntüler TRUS rehberliğinde alınan görüntüler üst üste getirilerek prostatın 3 boyutlu modeli oluşturulur. Tüm bu işlemlerden sonra biyopsi iğnesi robotik kol yardımı ile işaretlenen şüpheli bölgeye gönderilir ve doğru derinliğe inerek bölgeden hücre örneği alınır. 

Füzyon biyopsisinin yan etkileri var mı?

Biyopsi işlemleri, kanserli bölgeden alınan hücre ve doku örneklerinin patolojik ortamda incelenerek değerlendirilmesine ve kansere uygun tedavi yönteminin belirlenmesi için yapılan bir işlemdir.

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir ve bu kansere tanı konulabilmesi için kesinlikle biyopsi yapılması gerekir. Klasik prostat biyopsisi, hem işlem uzunluğu açısından daha uzun sürdüğü için hem de risk yönleri daha fazladır.

Ancak füzyon prostat biyopsisi, risklerin daha az olduğu bir yöntemdir. Komplikasyonları genel olarak diğer biyopsi türlerinde olduğu gibi kanama riskidir. Bunun haricinde enfeksiyon riski olabilmektedir ancak biyopsi yapılmadan önce ve sonrasında enfeksiyon riskine karşı hastaya antibiyotik ilaç tedavisi uygulandığı için bu gibi problemler de ortadan kalkmaktadır. 

Füzyon biyopsisi nerede yapılır?

Modern tıp dünyasının gelişmiş bir yapıya sahip olmasına rağmen bazı görüntüleme tetkikleri, her yerde bulunamıyor. Füzyon prostat biyopsisi de bunlardan biridir.

Türkiye’de sayılı bazı özel hastanelerde bulunabilen biyopsi için önceden randevu alınması gerekmektedir. Biyorad, İstanbul’un Anadolu yakasında ve Avrupa yakasındaki birçok özel hastane ile anlaşmalı bir kurum olup hastalara en yakın noktadan randevu oluşturmaktadır.

Güven içinde tedavi olmak ve kanserden korunmak için çağrı merkezi numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Füzyon biyopsi fiyatı

Çok az sayıda özel hastanelerde yapılabilen bir işlem olmasından dolayı füzyon biyopsi fiyatı diğer biyopsi türlerine göre daha pahalıdır.

Bu sorunu atlatmak için de yine özel hastanelerle anlaşmalı olan kurumumuzun çağrı merkezi numarasını arayabilirsiniz. Biyorad, en uygun fiyatlarla kanserle ilgili gerekli bilgilerin elde edilmesini sağlayabilir, sağlığınıza yeniden kavuşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi ve randevu almak için çağrı merkezi numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Girişimsel Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Bir çok tedavi seçeneği olarak konuşulan Kök Hücre Nedir?
Füzyon Biyopsi Fiyatları
Füzyon Biyopsi Yapan Hastaneler?
Biyopsiye neden ihtiyaç duyulur?
Mide Biyopsi nedir? Neden yapılır?
Kan vermeden önce Sadece su için
Biyopsi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Biyopsi Nedir, Neden Yapılır?
Biyopsi Çeşitleri Nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.