Mide Biyopsi nedir? Neden yapılır?
  04.03.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Modern tıp dünyasına yönelik atılan adımların somut bir şekilde faydasını göstermesi, mide hastalıkları gibi insan hayatını yakından ilgilendiren ve etkileyen hastalıklar konusunda da çözümlerin getirilmesini ve uygun tedavi yöntemlerinin bulunmasını sağlamaktadır. Mide biyopsisi, geliştirilmiş teknikler sayesinde eskisine göre daha kısa sürede sonuç vermektedir.

 

Mide biyopsisi, mide dokusundan alınan ve mide biyopsisi olarak adlandırılan tıbbi işlem, gastrit, ülser veya mide kanseri gibi hastalıklara tanı koyma ve uygun tedavi yöntemini belirlemek amacıyla yapılan bir işlemdir. Mideden alınan doku (patoloji), laboratuvar ortamında incelenir ve uzmanlar bunu yorumlayarak midedeki hastalık hakkında yorumda bulunarak gerekli tedavi şeklini belirlerler.

Mide biyopsisi neden yapılır?

Mide hastalıklarının en tehlikelisi mide kanseridir. Bu hastalık dışında; ileri derecede ülser, gastrit gibi hastalıklar da ciddi boyutlara ulaşabilen ve ihmal edilmesi durumunda mide kanserine yakalanmaya neden olabilen hastalıklardır. Mide biyopsisi, mide hücrelerinde değişiklikler veya Helikobakter pilori gibi zararlı bakterilerin varlığını saptamak amacıyla yapılan tıbbi bir işlemdir.

Mide biyopsisi yapılarak belirli bakterilerin mide dokusu üzerinde büyüyüp büyümediğini belirlenmesi sağlanır ve bununla birlikte hasta için en uygun tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olur.

Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanserine neden olabilen pek çok durum vardır. Dengesiz beslenme, zararlı alışkanlıklar, alkol, uyuşturucu, aşırı stres ve psikolojik bozuklukların tamamı mide kanseri olmak için birer davetiye niteliğindedir. Ancak kişilerin bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmaları, mide kanseri belirtilerinin neler olduğunu bilmeleri ve belirtilerin kendini göstermesi ile birlikte zaman kaybetmeden gerekli tedaviyi uygulamaları gerekmektedir. Mide kanseri belirtileri, bazen farklı şekilde olabilse de genel olarak en çok görülen belirtiler şunlardır;

1-      Siyah dışkılama,

2-      İştahsızlık,

3-      Midede anlamsız ağrılar ve rahatsızlık,

4-      Mide bulantısı,

5-      Kusma,

6-      Beklenmedik şekilde hızlı kilo kaybı.

Mide kanseri ihmale gelmez!

Çoğu hastalık aslında çözümü olan ve tedavisi mümkün olan hastalıklardır. Ancak kişilerin ihmalkârlıkları yüzünden çoğu zaman basit bir seviyede olan hastalıklar gittikçe büyür ve insan ölümüne kadar yol açabilir. Mide kanseri de ilk dönemlerde kontrol altına alındığında, tedavisi mümkün olan hastalıklardan biridir. Mide biyopsisi, bir anlamda midede oluşan sıkıntıların haritasının çıkartılması ve buna göre hareket ederek hangi uygun tedavi şeklinin uygulanması gerektiğine karar vermek için yapılan bir işlemdir.

Mide biyopsisi nerede yapılır?

Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde yapılan mide biyopsisi, erken dönemde yapılması gereken bir işlemdir. Bazen devlet hastanelerinin yoğun olmasından dolayı ilerleyen tarihlere randevu verilebilmektedir bu da hastalığın ilerlemesine ve kısa sürede tedaviye başlanmasına mani olmaktadır.

Biyorad olarak bu alanda hastalara en kısa sürede mide biyopsisi yaptırma imkanı sunarak sağlıklarına kavuşmaları konusunda yardımcı olmaktayız. İletişim numaramızdan arayarak size en yakın hastaneden randevu oluşturabilirsiniz.

Girişimsel Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Bir çok tedavi seçeneği olarak konuşulan Kök Hücre Nedir?
Füzyon Biyopsi Fiyatları
Füzyon Biyopsi Yapan Hastaneler?
Biyopsiye neden ihtiyaç duyulur?
Mide Biyopsi nedir? Neden yapılır?
Kan vermeden önce Sadece su için
Biyopsi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Biyopsi Nedir, Neden Yapılır?
Biyopsi Çeşitleri Nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.