Hastalıklarda erken tanı teşhisin önemi
  27.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Hastalıklar, insan yaşamı boyunca insanın peşinden gelen sıkıntılı dönemlerdir. Her hastalık, küçük belirtilerle kendini göstermeye başlar ve ilerleyen dönemlerde daha da artarak insanın ölümüne kadar yol açabilir. Bu nedenle hastalıklarda erken tanı ve teşhisin önemi giderek artmıştır.



Hastalıklar, modern tıp dünyasının gelişmesiyle ve geliştirilen yeni sistemlerin tıp dünyasına sunulmasıyla birlikte erken tanı ve teşhisin konmasıyla birlikte sorun halinden çıkabilmektedir.

İç hastalıklar uzmanları, hastalıklarda genetik faktörlerin önemli olduğuna vurgu yaparak özellikle aileden gelen bir kanserli hastalık var ise bireylerin sık kontrole gitmeleri ve sağlıklarını ihmal etmemeleri gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Özellikle 40 yaş altındaki kişilerin öncesinde yapılan testlerin sonuçlarında anormal bir durum söz konusu değilse ve kişide ek sağlık sorunu bulunmuyorsa, kolesterol, tam kan sayımı ve kan şekeri kontrollerini yılda bir kere mutlaka yapmaları konusunda uyarıyorlar. Hastalıklar da erken teşhis ve tanı son derece önemlidir.

Tıpta çareler tükenmez

Tıp dünyasının gelişmesi sadece cihazların yenilenmesi olarak değerlendirilmez. Aynı zamanda alanında uzman olan doktorların yaptıkları incelemeler ve araştırmalar sonucu hastalıklarla ilgili buldukları yeni buluşlar da hastalıkların önüne geçmek ve daha kısa sürede insanların sağlığına ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Tabi bununla birlikte göz ardı edilmeyecek kadar önemli olan cihazların ve manyetik rezonans sistemlerinin geliştirilmesi sayesinde de ciddi ve ölümcül olabilen hastalıklarla da kolaylıkla mücadele edilebilmektedir.

Emar yöntemleri, geliştirilmiş ve eski görüntüleme yöntemlerine göre daha net sonuçlar vermesi sayesinde her hastalığın derinine inmek ve daha net sonuçlara ulaşabilmek daha kolay hale gelmiştir.

Fonksiyonel emar ile tanı

Emar yöntemleri arasında sıklıkla başvurulan görüntüleme yöntemlerinden biri olan fonksiyonel emar, birçok hastalığa tanı ve teşhis koymada etkili bir görüntüleme yöntemidir.

Beynin oksijenli ve kanlanmalı değişikliklerini incelemede, cerrahi risklerin değerlendirilmesinde, operasyonun kararı ve planının yapılmasında ve daha birçok alanda uzmanlara daha net sonuçlar vermesi nedeni ile tercih edilen fonksiyonel emar ile hastalıklara erken tanı konulabilmesi, tedavi yöntemlerinin belirlenmesinde ve etkili sonuçların elde edilmesinde son derece etkilidir.

Hastalıklardan korunmak için önemli uyarılar!

Uzman doktorlar, beyin hastalıkları, bunama, unutkanlık gibi hastalıkların gelişmesinde önemli bir yere sahip olan düzenli beslenme konusunun atlatılmadan dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Belirtileri tespit edilen hastalıklar konusunda da uyarıda bulunan uzmanlar, özellikle genetik hastalık bulunan aile bireylerinin düzenli şekilde kontrole gitmeleri gerektiğini, beslenmelerine, sigara kullanımından uzak durmalarına, alkol tüketiminden vazgeçmelerine kadar uyarıda bulunuyorlar.

Tüm bunlara önem verildiğinde kişilerin daha uzun ömürlü ve sağlıklı olmaları muhtemeldir.

Emar çekiminden korkmayın!

Çoğu zaman insanlar emar çekiminin vücuda zarar verebileceği endişesi ile çekim yapmaktan korkuyorlar.

Uzmanlar ise emar çekiminin herhangi bir zararının olmadığını, gereksiz yere de herhangi bir uzmanın emar istemeyeceği konusunda uyarıda bulunarak hastalıkların ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.