Hipofiz Emar Nedir? Nasıl Çekilir?
  15.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Sessiz bir şekilde ilerlemesi ile ve hormonal bozukluklar nedeniyle ortaya çıkan Hipofiz bezi tümörleri göz sinirlerine yakın olan bu alanda görme sonlarının artması durumunda ameliyatla çözülmesi gereken bir sorundur.

Hipofiz Emar Nedir?

Bu hastalığın teşhisinde kullanılan ilaçlar Hipofiz Emar ( MR ) Ne kadar sürer nasıl yorumlanır fiyatı nedir merak eden hastalar için hekimlerin doğru bir yönlendirme ile tedaviye başlamaktadırlar.

Emar da çıkan tümörün boyutlarına göre uygulanacak olan tedavi hastanın sağlıklı bir şekilde yaşaması için oldukça önemlidir. Kısırlık gibi sorunlar nedeniyle başvuru yapan hastaların ve Hipofiz bezi tümörü olan hastalara tümörün boyutuna göre tedavi yapılabilmektedir.

Bu nedenle tedavide gözlem oldukça önemli bir konu olmakla birlikte; örneğin tüp bebek tedavisinde belli bir tümör boyutuna kadar transfer yapılmaktadır. Hormonların etkilenmesine sebep olan bu durum özellikle kişinin sağlığını etkileyecek durumda olabilir. Bu nedenle tedavi süreci oldukça önemlidir.

İlaçlı MR ne demektir?

İlaçlı emar yöntemi beyin tümörü teşhisi konmasında ayırıcı bir yöntem olmakla birlikte hastaya emara çekileceği gün damar yolu açılması ile görüntünün daha net elde edilmesinin sağlanması amacıyla ilaçlı bir sıvı madde enjekte edilerek emar çekimi yapılmaktadır.

Uzmanlar tarafından yorumlanan emar görüntüleri özellikle ilaçlı sıvı ile uygulandığında daha kesin bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Emar çekimi yarım saate kadar sürebilir ve hastalar bu sırada sıkılabilirler. Kendilerini tünelde gibi hisseden hastalar bu kadar uzun süre kaldığı emar cihazı içinde sıkılmaktadırlar.

Emar tümörlerin teşhisinde daha iyi sonuç verir ve radyasyon içermediği için sağlıklı bir şekilde görüntüleme imkanın yapıldığı bir yöntemdir. İlaçlı ya da ilaçsız olarak çektirilen emar sistemleri herhangi yan etkisi olmayan bir sistemdir.

Hipofiz MR nerede çekilir?

Hipofiz emar cihazı bulunan hastaneler de genellikle özel hastanelerde veya araştırma hastanelerinde yapılmaktadır. Bazı hastanelerde emar cihazı olmaması sebebiyle emar merkezlerine hastalar yönlendirilmektedir.

Doktorlar kısa sürede emar çekimi sonuçlarını alabildikleri çekim merkezlerine hastalarını yönlendirmektedirler. Bu sayede hastalığın tanı ve tedavisinde hızlı bir şekilde sonuç alınmaktadır.

Ancak emar cihazı olan hastanelerde muayene olan hastalar emar cihazı olduğu için emar çekim işlemlerini hastanede yaptırabilirler. Hipofiz emar çekimi hastanelerde yapıldığı zaman ileri tarihli randevu verildiği için hastalar genellikle özel klinikleri tercih etmektedirler.

Bu sayede hastalıklarında tanı konulmasında yardımcı olmuş olacaklardır. Hipofiz MR fiyatları ise özel hastanelerde ve özel kliniklerde yapılmasına rağmen fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.