İlaçlı Emar
  08.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Emar çekimlerinin bazılarında ise kontrast madde kullanıyoruz, bu kontrast madde gördüğümüz lezyonu daha iyi tanımlamamızı sağlıyor, bu nedenle kontrast maddeyi bazı çekimlerde mutlaka kullanıyoruz.

Emar çekimlerinin bazılarında ise kontrast madde kullanıyoruz, bu kontrast madde gördüğümüz lezyonu daha iyi tanımlamamızı sağlıyor, bu nedenle kontrast maddeyi bazı emar çekimlerde mutlaka kullanıyoruz.

Kontrast madde kullanımı, hem tanı açısından hem de tedaviye iyi yönlendirilmesi açısından bize oldukça değerli bilgiler veriyor.

Kontrast Madde verilirken önce hastanın damar yolu açılıyor ve açılan bu damar yolundan çekilecek emar a yönelik opak maddeler kullanıyoruz ve çekimi bu şekilde yapıyoruz.

Bazı çekimlerde mutlak kontrast madde kullanımı olmakla birlikte çoğu kontrast maddenin kullanımlarına biz hasta başında kar veriyoruz. Lezyon gördüğümüz zaman lezyonu değerlendirmek için kontrast maddeyi mutlaka kullanıyoruz.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.