İnce Bağırsak Hastalıklarında Enteroklizis
  18.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Enteroklizis, modern tıp dünyasının en gelişmiş teknolojik çekimlerinden biri olarak kabul edilir. Öyle ki ince bağırsak hastalıklarının teşhisinde hem daha kısa sürelerde sonuç vermekte hem de uygun tedavi yöntemini daha rahat belirlemektedir.

İnce Bağırsak Hastalıklarında: Enteroklizis

Modern tıp dünyasının her geçen gün hastalıklar alanında girdiği yenilikler ve değişimler sayesinde çok çaresi bulunmayan hastalıklar da artık kolaylıkla geçebiliyor.

Uzmanlar, hastalıkların boyutu ne olursa olsun, durumun erken dönemde fark edilmesinin önemli bir detay olduğunun altını çizmektedir. İnce bağırsak hastalıkları, sık görülen hastalıklardan biridir.

Bazen kanserli durumlara kadar ilerleyebilen bu hastalıklarla mücadele edebilmek için erken tanı konması, verilen tedavi yöntemlerine harfiyen uyulması ve zaman kaybetmeden muayene olunması önemlidir.

“Risk faktörü” bir hastalığın gelişme oranı değerlendirilerek belirlenir. Mesela ince bağırsak kanseri olan bir kişi, henüz hastalığın ilk evresinde ise korkuya kapılmasına gerek yoktur.

Uygulanacak ilaçlı bazı tedavilerle veya gerekli görüldüğünde cerrahi operasyon uygulanarak hastalıkların önüne geçilebilir. Ancak tüm bunların önüne geçebilmek daha doğrusu hastalığı teşhis edebilmek için bazı cihazlara girilmesi gerekir.

Enteroklizis, modern tıp dünyasının en gelişmiş teknolojik çekimlerinden biri olarak kabul edilir. Öyle ki ince bağırsak hastalıklarının teşhisinde hem daha kısa sürelerde sonuç vermekte hem de uygun tedavi yöntemini daha rahat belirlemektedir.

İnce bağırsak kanseri belirtileri nelerdir?

-          Böbrek çevresinde (mide dolaylarında) yaşanan karın ağrısı,

-          Halsizlik, yorgunluk,

-          Kansızlık (anemi),

-          Mide bulantısı ve kusma,

-          Açıklanmayan kilo kaybı.

Yukarıda bahsini ettiğimiz durumlarla karşı karşıya olan bir kişinin kesinlikle zaman kaybetmeden doktora görünmesi gerekir. Her ne kadar bazen bu tip şikâyetler ciddiye alınmasa da ilerleyen dönemlerde kişinin kanser olması durumu bile söz konusu olabilmektedir.

Şikâyetlerle karşı karşıya kalan kişiler doktora gittiğinde, hastalığın gerçekten de ince bağırsak kanseri nedeni ile olup olmadığının anlaşılması için Enteroklizis çekilmektedir.

Çekim ile birlikte bağırsakların iç yapısı 3D şeklinde bilgisayar ortamına aktarılmakta ve hastalığın hangi aşamada olduğu tespit edilmektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonra ise uygun tedavi yöntemi belirlenerek uygulamaya geçilmektedir.

Enteroklizis zararlı mı?

Radyolojik görüntüleme sistemleri “X ışınları” ile çalıştığı için elbette bir takım yan etkileri vardır veya kişiden kişiye göre değişebilir.

Mesela hamile veya hamilelik şüphesi olan kişilerden Enteroklizis istenmesi durumunda ve durumun acil olması durumunda kesinlikle jinekoloji uzmanından yardım alınır.

Eğer doktor çekilmesinin gerektiğini ve olası zararların bebeğe ve anneye çok fazla dokunmadığına karar verirse çekilmesinde bir sakınca yoktur.

Emzirme döneminde olan annenin de aynı durumda olduğunu söylemek gerekir. Enteroklizis çekimi yapılırken hastaya verilen kontrast madde, kısa süreli yan etkiler gösterebilir.

Doktorun vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek, çekim sonrasında hangi konularda dikkat edilmesi gerektiği konusunda dikkatli davranmak, zararları ortadan kaldırabilir.

Haberler, sosyal medya siteleri veya çevrenizden aldığınız duyumlarla hareket ederek sağlığınızı riske atacak durumlardan uzak durmanız, en doğru bilgileri doktorunuzdan almanız gerektiğini unutmayın.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.