Kardiyak MR Nasıl Çekilir?
  28.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Kardiyak MR çekimi öncesinde, kalple ilgili daha önce yapılmış inceleme sonuçları varsa film veya Eko raporlarınızı ameliyat geçirdiyseniz ameliyat ilgili bütün bilgileri size uygulanan tedavilere ilişkin bütün inceleme raporlarının yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

 

Kardiyak MR, ortasında hasta yatağının girdiği bir tünel olan güçlü mıknatıs özelliğine sahip bir cihazda yapılmaktadır. Bu incelemede göğsünüze veya kalp atım hızınızı kaydeden elektrot adı verilen cihazlar yapıştırılır.

İşlem sırasında sık sık nefesinizi tutmanız istenir ve her bir nefes tutma süresi genellikle 10 veya 20 saniye kadar sürebilmektedir.  Kardiyak MR toplam inceleme süresi genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında değişkenlik göstermektedir. 

Ancak duruma göre bu süre daha kısa yada daha uzun olabilmektedir.  Kalp atışınızın düzenli olup olmaması ve nefes tutma performans izleme süresini ve kalitesini etkilemektedir. 

İnceleme sırasında damardan kontrast madde adı verilen bir ilaç verilebilir. Bunun için genellikle koldaki bir damar kullanılmaktadır. Bazı Kardiyak MR uygulamalarında nadiren damardan başka tür ilaçlarda verilebilmektedir.  MR incelemelerinde dikkat edilmesi gereken genel kurallar bu tetkik için de geçerlidir.

Kardiyak MR göğsünüze takılan ve kalp ritmini kaydeden elektrotlarla gerçekleştirdiğinden varsa göğsünüzdeki kıllar incelemeye gelmeden önce traş etmeniz incelemenin başarılı olmasında büyük önem taşımaktadır.

Kardiyak MR incelemesi öncesinde aç kalmanız gerekmemekte ve aksi söylenmedikçe kullandıkları ilaçları incelemenin yapılacak güne kadar kullanmaya devam edebilmektesiniz.

Kalple ilgili daha önce yapılmış inceleme sonuçları varsa film veya Eko raporlarınızı ameliyat geçirdiyseniz ameliyat ilgili bütün bilgileri size uygulanan tedavilere ilişkin bütün inceleme raporlarının yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Bu incelemenin doğru şekilde planlanması ve daha sonra radyoloji uzmanı Doktor tarafından doğru yorumlanmasında ve tedaviye başlanması da büyük önem taşımaktadır.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.