Konforlu Emar Çekimi için Açık Emar
  26.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Açık mr cihazları, kapalı mr sistemlerine karşın hastanın yanında bir refakatçinin bulunmasına izin vermektedir. Bu sayede hem kapalı ortam korkusu ortadan kalkmış oluyor hem de hastanın yardıma ihtiyaç duyduğu zaman birilerinin desteğini alabiliyor.

 

Hastalıkların teşhis edilmesinde geliştirilen yönleriyle yardımcı olan yeni nesil tıbbi cihazlar, insanların daha rahat ve emin bir şekilde muayene ve teşhis için hastanelere gitmelerini sağlıyor.

Hastalıkların tedavi aşamalarının başlayabilmesi için öncelikle tanının konulması, hastalığın hangi boyutta olduğunun incelenmesi gerekir. Tıp dünyasında yaşanan gelişmeler sayesinde artık bunları yapmak, eskisine göre çok daha kolaydır. Kapalı "emar" cihazları, uzun sürede beri ülkemizde kullanılan cihazlardı ancak bunlar, kapalı bir tünele benzeyen yapısı ve hastanın ortalama 45 dakika kadar bu alanda beklemesi yüzünden bazı problemlerin yaşanmasına neden olmaktaydı.

Başta klostrofobi (kapalı ortam korkusu) olan insanlar olmak üzere, uzun süreli sabit duramayan insanlarda da bir takım korkulara neden olmakta idi ve bu da tedavi sürecinin başlamasını engelliyordu.

Açık emar cihazlarının geliştirilerek ülkemizde ve Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlamasıyla birlikte klostrofobi hastalıklarına gün doğdu adeta, çünkü bu cihazlar, kapalı MR cihazlarından farklı olarak hastaların tek başına kapalı alanda kalmalarını gerektirmiyor ve yine açık emar cihazları, kapalı emar sistemlerine karşın hastanın yanında bir refakatçinin bulunmasına da izin vermektedir.

Bu sayede hem kapalı ortam korkusu ortadan kalkmış oluyor hem de hastanın yardıma ihtiyaç duyduğu zaman birilerinin desteğini alabiliyor.

MR korkusuna son

Emar korkusu, sadece "kapalı ortam korkusu" olanlar için değil, aynı zamanda "fazla kilolu olan insanlar için emar" de adeta bir kabustu.

Çünkü kapalı tünelde uzun süre kalabilmek için biraz daha estetik bir yapıya ve rahat hareket etme kabiliyetine sahip olmak gerekir. Fazla kilolu olan insanlar da açık emar cihazı sayesinde bu tip problemlerden kurtuluyorlar. Çünkü "açık MR", sabit bir pozisyonda beklemeyi gerektirmez. Yan yatarak, oturarak veya uzanarak radyolojik görüntüleme yapılabilmektedir.

Açık emar hangi hastalıklarda kullanılır?

- Beyin hastalıklarının tanı ve tedavisinde,

- Prostatın multiparametrik görüntülemesinde,

- Karaciğer görüntülemelerinde,

- Meme kanseri tanısında.

Aslında başlıca hastalıklar bunlar olsa da "açık emar cihazı", birçok hastalığın tanısında kullanılabilmektedir. Hastalıklar, her insanın başına gelebilecek olana durumlar iken önemli olan ayrıntı, erken müdahale ve erken tedavi yöntemlerini uygulamaktır.

Bu konuda uzmanların da aktardıkları görüşlere bakıldığında, bir hastalıktan kurtulmanın ve ölümle sonuçlanmasının tek nedeni geç kalınmış tanı ve tedavilerdir.

Bu nedenle kişilerde hastalık belirtileri başladığında zaman kaybetmeden gerekli tanının konulması ve tedavinin başlatılması için hastaneye gidilmesi gerekir.

Erken müdahale hayat kurtarır!

Birçok hastalık aslında ölümcül değildir, hatta kanserli hastalıklar da ölümcül değildir ama bazı hastalıkların erken belirtileri olmadığı için hasta ya tesadüfi olarak bazı işlemlerde bunu öğrenir veya hafif belirtiler karşısında muayene olmayı ihmal etmediği için hastalığı öğrenir.

"Emar" çekme korkusu yüzünden muayene olmak istemeyen kişilerin özellikle yararlanabilecekleri "açık emar" sayesinde, tüm kabusların son bulacağından emin olabilirsiniz. Hastalık, sorun değildir. Sorun olan tanının erken konulamamasıdır…

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.