Multiparametrik Prostat MR İstanbul
  23.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Geç kalınmaması gereken ve erken tanı durumunda %90 dolayında prostat kanserinin önüne geçilebileceğini ifade eden uzmanlar, prostat kanseri belirtisi olan hastaların biran önce Multiparametrik Prostat Emar çektirmelerini önermektedir.

 

Dünyanın farklı yönlere kayması, sağlık alanında yaşanan problemlerin artmasına neden olmaktadır. Beslenme düzensizliği, GDO’lu ürünler ve daha birçok neden, daha önce adı duyulmamış hastalıklara neden olmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde yaklaşık olarak her 6 erkekten biri prostat kanserine yakalanmaktadır. Erkeklerde prostat, normal bir hastalık haline gelmiş olmakla birlikte erken teşhis ile hastalığın önüne geçilebilmektedir.Multiparametrik Prostat mr , hastalığın tespitinde kullanılan ve en net sonuçları gösteren non-invaziv radyolojik bir yöntemdir. Bu yöntemin kullanılması sayesinde, erken sürede önlem almak da mümkün oluyor.

Kanser hastalıklarının genelinde erken tanı önemlidir.

Erken tanı yapılan hastalıklar için önlem almak da kolaylaşır. Yaygın olarak ülkemiz erkeklerinde görülen ve özellikle de 40’lı yaşlardan sonra daha fazla görülen prostat kanseri de erken tanı ile tedavisi mümkün olan hastalıklardan biridir.

Multiparametrik Prostat emar sistemi, net sonuçları veren bir sistemdir. Hastalara erken evrede tanı koymayı kolaylaştıran sistem ile tümör yeri daha net şekilde belirlenebilir ve hastalığı engellemek için kullanılacak tedavi şekli daha net şekilde öğrenilebilir.

Sinsi bir şekilde ilerleyen ve erken evrede anlaşılması mümkün olmayan prostat kanseri, erken dönemde teşhis konulup tedavi edilmediğinde, ilerleyen dönemlerde hastalığın ilerlemesi durumu söz konusu olur ve bu da erkekleri ilaçlara mahkûm eder.

Bu yüzden uzmanlar, özellikle 40’lı yaşlardan sonra belli zaman aralıklarında erkeklerin multiparametrik prostat emar çektirmelerini önermektedir. Sık idrara çıkma, en büyük belirtisi olarak kabul edildiği için bu tip rahatsızlıklarla karşı karşıya olan kişilerin mutlaka emar çektirmeleri önerilmektedir.

Multiparametrik Prostat Emar nasıl çekilir?

Prostat hastalıklarının erken tanısının konulması için geliştirilen ve tıp dünyasına sunulan Multiparametrik Prostat Manyetik Rezonans Görüntüleme yardımı ile emar çekilmektedir.

Diğer MR’ladan farklı olmayan bu işlem, bazen tek başına bazen de biyopsi ile birlikte yapılır. Eğer her ikisi de yapılacaksa farklı günlerde randevu oluşturulmaktadır.

Kullanılan bazı bilgisayar programlar yardımı ile koordinatlarda belirtilen bölgelerden doku alınarak biyopsi işlemi tamamlanır. 12 ila 16 adet parça alınan hastalar, Multiparametrik Prostat emarı çektiklerinde, doktor ilerleyen günlerde herhangi bir hastalığın ve sıkıntının yaşanmaması için antibiyotik tedavisi uygular.

Multiparametrik Prostat Emar çekimi ne kadar sürer?

Kalıcı kalp pili ve diş protezi olan hastalar dışında her hastanın çektirebileceği emar, ortalama 1 saat kadar sürmektedir. Ağrılar konusunda uzmanların belirttiğine göre çok büyütülecek ağrılar oluşmamaktadır.

Ancak bununla birlikte yaşanacak ağrılara karşı kullanılacak hafif ağrı kesiciler, sıkıntının ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Randevu için arayın!

Geç kalınmaması gereken ve erken tanı durumunda %90 dolayında prostat kanserinin önüne geçilebileceğini ifade eden uzmanlar, prostat kanseri belirtisi olan hastaların biran önce Multiparametrik Prostat Emar çektirmelerini önermektedir.

Hastalığınıza teşhis konulması ve gerekli tedavinin uygulanması için randevu alın.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.