Multiparametrik Prostat MR ile doğru tanı
  21.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Uzmanlar, erkeklerin belli dönemlerde kontrole gitmelerinin önemli oranda fayda sağlayacağının ve multiparametrik prostat emar çekimi nin prostat kanseri nin doğru tanısında önemli bir yer tuttuğunun altını çiziyor. Çünkü prostat kanseri belirtileri, kişiden kişiye göre değişebilmekte ve bazı erkeklerde daha uzun süre kendini göstermeyebilmektedir.

Multiparametrik Prostat MR ile doğru tanı

Türkiye’de ve dünyada her 6 erkekten 1 kişi prostat kanseri riski taşımaktadır. Uzmanların aktardıkları bilgilere göre prostat kanserinin aslında büyütülecek bir hastalık olmadığını fakat doğru tanı ve tedavinin önemli olduğu bilgisi verilmektedir.

Radyolojik görüntüleme sistemlerinde teknoloji dünyasının büyük adımlar atması ile birlikte birçok hastalığa tanı koyma ve teşhis etme çok daha rahat bir şekilde gerçekleşmektedir.

Erkeklerde yaygın olarak görülen, erken sürede tedavi olunmaması durumunda büyük sorunlara neden olabilen prostat kanseri tedavisi için geliştirilerek tıp dünyasına sunulan Multiparametrik Prostat MR, tanı koyma ve uygun tedavi şeklinin belirlenmesinde son derece ideal bir sistemdir.

Prostat kanseri teşhisinde en hassas non-invaziv radyolojik görüntüleme yöntemi olarak tanılamam Multiparametrik prostat emar ile kesin tanı konulabileceğinden emin olabilirsiniz.

Prostat kanserinin risk faktörleri nelerdir?

Yaygın bir şekilde erkeklerde görülebilen prostat kanserinin birçok risk faktörü bulunmaktadır. Özellikle aileden gelen kalıtsal durumlar, kansere yakalanma risk faktörleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

Tek yumurta ikizlerinde genetik geçmişin olduğu ve ailesinde prostat olan kişilerde kansere yakalanma riski daha fazla görülmektedir.

Uzmanların prostat kanseri risk faktörleri üzerinde yaptıkları araştırmaya göre, bu hastalığa yakalanma oranının ailesinde prostat kanseri bulunan kişilerde daha fazla görüldüğü tespit edilmiştir.

Bu araştırmanın en önemli detayı ise yaş grubuna göre erken dönemde kendini göstermesidir. Örneğin babadan gelen bir hastalık ise, babanın prostat kanserine yakalandığı yaş, oğul için de belirleyici bir yaş olarak tanımlanmaktadır.

Bu nedenle uzmanlar, bu tip kalıtsal durumlar olan kişilerin, prostat kanseri belirtileri durumunda mutliparametrik prostat mr çektirmelerini önermektedir.

Prostat kanseri belirtileri ve şikayetleri nelerdir?

1-      İdrar yaparken zorlanma,

2-      İdrar akışından gittikçe kuvvetin azalması,

3-      Menide veya idrarda kan görülmesi,

4-      Boşalma esnasında ciddi ağrılar,

5-      Kasık bölgesinde rahatsızlıklar,

6-      Kemik ağrılarının başlaması,

7-      Sertleşme bozukluğu.

Yukarıda belirttiğimiz belirtiler, prostat kanserinde en sık görülen durumlar ve şikâyetlerdir. Çoğu erkek prostat hastalığını kendine yediremediği için tedaviye yanaşmamaktadır. Ancak kanserin önlem alınmaması durumunda ciddi sorunlara neden olacağını bilmek gerekiyor.

Gelişmiş tıbbi cihazlar prostat kanserini hem erken hem de doğru tespit etmenizi sağlıyor

Prostat kanseri de diğer kanser türleri gibi erken dönem tanısı gerektiren hastalıklardandır. Çoğu zaman göz ardı edilmesinden dolayı gittikçe ilerleyen kanser, erken dönemde tedavi olunduğunda mutlaka bir çözüm bulunabilmektedir.

Uzmanlar, erkeklerin belli dönemlerde kontrole gitmelerinin önemli oranda fayda sağlayacağının altını çiziyor. Çünkü yukarıda saydığımız prostat kanseri belirtileri, kişiden kişiye göre değişebilmekte ve bazı erkeklerde daha uzun süre kendini göstermeyebilmektedir. Geliştirilmiş mutliparametrik prostat emar çekimi ile dönemsel kontrole girmek, prostat kanseri nin erken tanısın da çok önemli bir yer tutuyor.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.