Multiparametrik Prostat Mr ile %99,9 Doğru Tanı
  01.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Multiparametrik prostat mr çekimi, standart emar çekimlerine göre çok daha ileri düzeyde kanserli dokunun prostat içinde yerini ve kanser olasılığını yüksek doğruluk oranıyla tahmin etmeyi ve hangi tür tedavinin uygulanması gerektiğini göstermektedir.

 

Prostat kanserine son veren yöntem: multiparametrik prostat emar

Her hastalığın çözümü vardır fakat önemli olan hastalıkların erken sürede teşhis edilmesi ve tedavi edilmesidir. Prostat kanseri, dünyada erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir.

Her erkek yaşamı boyunca %15-20 dolayında prostat kanseri olma riskini taşımaktadır. Bilinen zararlarının dışında ölüme de sebebiyet veren kanser türü, yapılan araştırmalara göre erkeklerde akciğer kanserinden sonra ölüme en çok neden olan kanser türüdür.

Prostat kanserine tanı konulması ve gerekli tedavi yönteminin belirlenmesi, daha önceki dönemlerde biraz daha zordu. Kullanılan klasik yöntemler, yaptırılan testler vs. her ne kadar bir sonuca ulaşmayı sağlasa da çoğu zaman net sonuç vermiyordu.

1990’lı yıllarda geliştirilerek tıp dünyasına kazandırılan Multiparametrik prostat mr (mp-MRI), kanserli bölgenin teşhis edilmesinde son derece başarılı bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Özellikle Multiparametrik prostat mr İstanbul da ki doktorlar tarafından çok sıklıkla istenen bir tanı yöntemi haline gelmiştir.

Multiparametrik prostat mr fiyatları geçmişte yapılan alt batın mr çekimlerine kıyas ile biraz daha yüksek olması bazı hastalarımızın bütçelerini zorladığı da bir gerçektir. Multiparametrik prostat mr çekimin de, damardan verilen intravenöz kontrast madde ile çok sayıda kompleks görüntü bir araya getirilmekte ve prostat anatomik yapısını detaylı bir şekilde göstermektedir, Multiparametrik prostat mr fiyatları nın yüksel olmasının sebeplerinden bir tanesi de budur.

Prostat Kanserinde erken tanı

Kanser türlerinin insan ölümüne neden olmasının en büyük etkisi, geç konulan tanılardır. Çoğu zaman erkekler, prostat kanserini kendilerine yediremedikleri için kontrolleri ihmal ederler. Ancak bu durum hastalığın ilerlemesine neden olmakla birlikte ölümle sonuçlanmasına da neden olmaktadır.

Uzmanlar, prostat kanseri belirtilerinin başladığı ilk andan itibaren gerekli tetkiklerin yapılması konusunda hastaları uyarmaktadır. Geliştirilene tıp teknolojisi sayesinde ağrısız-sızısız yöntemler eşliğinde prostat kanseri teşhisi konulabilmektedir. Multiparametrik prostat emar çekimi, kısa sürede hastalığa tanı koyma konusunda başarılı bir sistem olarak bilinmektedir.

Multiparametrik prostat mr çekimi, standart emar çekimlerine göre çok daha ileri düzeyde kanserli dokunun prostat içinde yerini ve kanser olasılığını yüksek doğruluk oranıyla tahmin etmeyi ve hangi tür tedavinin uygulanması gerektiğini göstermektedir.

Multiparametrik prostat mr sonuç oranları

Genellikle hastalar, kullanılan teknik cihazların doğru tanıyı koymamasından korktukları için de hastaneye gitmek istemezler. Kısmen haklı olsalar da teknoloji dünyasının tıbba kazandırdığı yeni sistemler sayesinde saplantının olması çok düşük ihtimallerle değerlendirilmektedir.


Multiparametrik prostat emar sistemi, hastalığın boyutunu %99,9 dolayında net olarak belirlemektedir. %10’luk saptama ise yapılan diğer tetkik ve analizler sayesinde netlik kazanmaktadır. Bu yüzden hastaların yanlış tanı konulabileceği korkusuna kapılmalarının yersiz olduğunu vurgulayan uzmanlar, prostat kanseri ile başa çıkmanın en iyi yönteminin geliştirilmiş emar sistemi olduğunu söylüyorlar.

Prostat kanseri belirtileri nelerdir?

- İdrar yapmada zorlanma,
- İdrar akışında kuvvetin azalması,
- İdrarda ve menide kan görülmesi,
- Boşalma esnasında ağrı,
- Kasıklarda rahatsızlık hissi,
- Kemik ağrıları,
- Sertleşme bozukluğu.

Erken dönemde kendini gösteren bu belirtiler varsa kesinlikle zaman kaybetmeden gerekli muayeneleri yaptırmak gerekiyor. Gelişmiş tıp teknolojisi sayesinde prostat kanserine erken tanı konulması, kanserin ilerlemesini engellemeye yardımcı olmaktadır.

Randevu için bizi arayın

Multiparametrik prostat mr İstanbul Şişli de ki merkezimizde en son teknoloji kullanılarak yapılmaktadır, Randevu için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.