Neden Açık MR?
  06.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tıp dünyasının gelişmelerini yakından takip edenler, yenilikler hakkında daha fazla bilgi sahibidirler. Her geçen gün daha farklı gelişmelerin yaşandığı tıp dünyasında, son buluş olarak da değerlendirilebilecek açık mr, standart emar çekiminde yaşanan sıkıntıların tamamını yok etme gücüne sahiptir.

 

Tıp dünyasının gelişmelerini yakından takip edenler, yenilikler hakkında daha fazla bilgi sahibidirler. Her geçen gün daha farklı gelişmelerin yaşandığı tıp dünyasında, son buluş olarak da değerlendirilebilecek açık mr, standart emar çekiminde yaşanan sıkıntıların tamamını yok etme gücüne sahiptir.

Daha önceki dönemlerde kullanılan MR yöntemleri neredeyse hastaların çoğunluğunda korkuya neden olmakta idi. Gerçekten de görüntü itibari ile bile ürkütücü olan bu emar sistemleri, kapalı alanda kalma korkusu olan kişiler için ciddi sorunlara neden olmaktaydı.Tabi sadece bu değil, bununla birlikte yardıma muhtaç olan hastaların yanlarında refakatçi bulunduramamaları, uzun süre sabit pozisyonda beklemek zorunda kalmaları gibi birçok etken, standart emar yönteminde başarılı sonuçlara ulaşmayı engellemekteydi. Tıp dünyasında son yıllarda kendinden çokça söz ettirmeyi başaran açık emar sistemi sayesinde yaşanan tüm bu sıkıntıları büyük oranda çözüyor.

Çocuk hastalar evebeynleri ile çekime girebiliyor!!!

Açık mr, birçok yönüyle avantaj sağlayan bir sistemdir. Özellikle çocuk hastaların hastalıklarının teşhis edilmesi, yetişkinlere göre çok daha zordur. Çocukların anne-babalarından ayrı kalmak durumunda olduğu kapalı emar sistemlerinde ciddi sorunlar yaşanıyor ve bu sorunlardan dolayı net sonuçlara ulaşmak neredeyse imkânsız hale geliyordu. Açık emar sisteminin hayata girmesiyle birlikte bu tip sorunlar ortadan kalktı. Ebeveynler, çocukları ile birlikte çekim alanına girebiliyorlar ve açık emar sisteminde zararlı ışın olmadığı için hamile kadınlar bile kolaylıkla çekim alanına girebiliyorlar.

Kilo problemi, emar çekimine engel değil!!

Klasik emar sistemlerinde maksimum ağırlık kapasitesi 130 kilo ile sınırlıdır, bu da obezite hastalarına tanı koymayı imkânsız hale getirmekteydi. Tıp dünyasında önemli bir gelişme olarak değerlendirilen açık emar, bu sorunu da ortadan kaldırıyor. Çünkü biyorad açık mr da ki yeni sistem cihazın kaldırma gücü 290 kilogramdır ve çoğu hasta rahatlıkla sistemi kullanabiliyor.

Tıp dünyasının devrimi açık emar ile kolay sonuçlar

Hastalıklar hakkında kesin tanının konulabilmesi için emar çekimi şart olabilir. Birçok hastalığın teşhisi ve tedavi şeklinin belirlenmesinde kullanılan sistemin klasik yöntemlerle tasarlanmış olan cihazlar yüzünden sıkıntılar ve net olmayan sonuçlar hastaların ölümüne bile sebebiyet verebiliyordu. Modern tıp dünyasında her geçen gün atılan yeni adımlar sayesinde bu tip sorunların ortadan kalktığını söylemek mümkündür. Türkiye’de bazı özel görüntüleme merkezleri n de bulunan açık mr sayesinde yukarıda saydığımız kolaylıklardan çok daha fazlasına ulaşılabiliyor.

Emar neden çekilir?

MR veya halk dilindeki adı ile “emar” vücut fonksiyonlarını görüntülemeye yarayan bir sistemdir. Emar, beynin hangi kısımlarının sorunlu olduğunu, hastalıkların iyileşme evresinde ne tür değişimlerin yaşandığını ve beyin fonksiyonlarının değişik hastalıklardan nasıl etkilendiğini analitik olarak ortaya çıkartan bir sistemdir. Açık emar ise tüm bu işlemleri yaparken hastanın konforu açısından daha kullanışlı olan bir sistem olarak tanımlanmaktadır.

Sağlıklı Günler Dilerim

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.