Omuz MR
  20.04.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Omuz MR/emarı, omuz travmalarında, bazı iç hastalıklara tanı koymak için, sırt bölgesinde oluşan hastalıkları tanılamak için, boyun bölgesinde yer alan kas sorunları için, sinir sıkışması, boyun bölgesinde oluşan omurga sorunları gibi birçok hastalık durumunda istenen bir emar türüdür.

 

Manyetik rezonans görüntüleme (MR) yüksek manyetik alana sahip bir cihaz ile görüntüleme alınmasına verilen isimdir. Birçok hastalığın teşhisinde ve tanılanmasında kullanılan bu görüntüleme yöntemi ile tedavi planlamasının yapılması çok daha kolaydır. 

MR nedir?

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR/MRG) olarak kısaltılan bu terim, insan vücudunun tamamını ya da kesitsel olarak görüntülemesini sağlayan özel bir sistemdir. 

Teknoloji dünyasının gelişmesiyle birlikte tıp alanında atılan adımlar sayesinde, kanserli hastalıklar da dahil olmak üzere birçok hastalığa tanı koymak ve teşhis etmek amacıyla kullanılan yeni nesil açık emar cihazları sayesinde kapalı alan korkusu olan hastalar, yaşlı hastalar, çocuk hastalar, refakatçi olmadan kendi başına hareket edemeyen hastalar gibi birçok hastalar da kolaylıkla hastalıkları ile ilgili uygun tedavi planının yapılmasını sağlayabilmektedir. 

Omuz MR/emarı için de kullanılan açık emar cihazları sayesinde hastanın uzun süre sabit kalmasına gerek kalmamaktadır. Birçok yönden kapalı MR cihazlarına göre daha fazla avantaj sunan yeni nesil MR cihazları ile hastalık hakkında kısa sürede net bilgilere ulaşmak ve tedavinin başlatılmasını sağlamak mümkündür. 

Omuz emarı neden çekilir?

Omuz ağrıları bazen sıradan olabildiği gibi bazen de ciddi bazı hastalıkların habercisi olarak değerlendirilmektedir. Aniden başlayan omuz ağrılarında genellikle ulaşılan sonuç travmadır. Travmaya bağlı olarak gelişen omuz ağrılarının erken sürede tedavi edilmesi son derece önemlidir. 

Geçmiş dönemlerde bazı hastalıklarla ilgili bilgi almak ve tedavi planını belirlemek zor olsa da günümüzün modern teknolojisi sayesinde, nedeni bilinmeyen ağrılar ve diğer birçok nedeni anlaşılmayan hastalıklar üzerinde de etkili çalışmalar yürütülebilmektedir. 

Omuz MR’ı omuzda hareket ile ilgili kısıtlamanın meydana gelmesi durumunda istenilen bir görüntüleme tipidir. Kas kopması, kırık veya çıkıkların neden olabildiği omuzda hareket kısıtlığını başkaca da nedenleri olabilmektedir. Bu yüzden bu tip durumlarda hastanın zaman kaybetmeden doktora görünmesi gerekir. 

Omuz MR’ı nasıl çekilir?

Omuz MR' ı çektirecek hastanın üzerinde herhangi bir metal eşya bulundurmamaya dikkat etmesi gerekmektedir. Özel bir sedyeye uzanan hasta, teknisyenin yönlendirmesiyle omuzunun hareket ettirmemesi yönünde talimat verir. MR öncesinde özel bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Ortalama 10 dakika kadar süren işlem esnasında hastanın sabit durabilmesi için bazen aparat kullanılabilir. 

Omuz emarı nerede çekilir?

Devlet hastanelerinde, özel görüntüleme merkezlerinde ve devlet hastanelerinde çekilebilen omuz emarı, genellikle acil durumlarda çekildiği için zaman kaybedilmemesi gerekir.

Bu tip durumlarda özel çekim merkezlerinde veya özel hastanelerde çektirmek daha mantıklıdır. Durumunuzun acil olduğu durumlarda çağrı merkezi numaramızdan ulaşarak size en yakın hastaneden randevu oluşturabilirsiniz. 

Omuz Emar fiyatları

Devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve buralara bağlı olan kurumlarda omuz MR’ı ücretsiz olarak çekilmektedir. Ancak bazı devlet hastanelerinden randevu almanın zor olmasından dolayı yönlendirmeler genellikle özel hastanelere ve MR çekim merkezlerine yapılmaktadır.

Biyorad, İstanbul Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında omuz emarı fiyatları konusunda yardımcı olmaktadır. Acil durumlarda çağrı merkezi numaramızdan arayarak randevu oluşturabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.