Prostat kanseri bitkisel tedavi
  07.06.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Prostat kanseri, günümüzün en sık görülen ve erkeklerde en tehlikeli hastalık olarak kabul edilen hastalıklardan biridir. Prostat kanserinin bitkisel tedavisi hakkında hastalarımızın merak ettiği konuyu mercek altına aldık.

 

Modern tıp dünyası ile teknolojinin ileri düzeye ulaşması sayesinde, günümüzde birçok hastalığın önüne geçmek öncesinden mümkündür. İnsan ömrünün eskisine kıyasla daha fazla uzamasındaki etki de yine tıp dünyasında atılan adımların daha somut olmasından kaynaklanmaktadır.

Ancak “bitkisel tedavi” yöntemleri de yabana atılır cinsten tedaviler değildir. Her ilacın ham maddesinin bitkiler olduğunu düşündüğümüzde, prostat kanseri bitkisel tedavi yöntemlerinin de olabileceğini düşünmek gerekir.

Bitkisel tedavi yöntemlerine geçmeden hemen önce belirteyim; prostat kanseri şüphesi veya teşhisi konulmuşsa, uzman doktora danışmadan kesinlikle kafanıza göre herhangi bir tedavi yöntemine başvurmayın. 

Prostat kanserinde bitkisel tedavi

Prostat, erkeklerde mesaneden (idrar torbası) sonraki en alt bölümünde, rektumun (kalın bağırsağın son bölümü) hemen önünde, yetişkin erkeklerde 18-20 gram ağırlığında bir salgı bezidir. Doğal yaşlanma, ailede kalıtsal kanser vakası ve nedeni bilinmeyen bazı durumlardan dolayı bu bölgedeki normal hücreler yerini anormal şekilde büyüyen hücrelere bırakır yani kanserli hücrelere.

İlk dönemlerde kişi bunu fark etmese de ilerleyen dönemlerde belirtileri kendini iyice gösterdiğinde yaşam kalitesinde ciddi düşüşler meydana gelir. Aslında konumuzun başlığı her ne kadar “prostat kanseri bitkisel tedavi” olsa da, biz prostat kanserinden korunmak için hangi bitkilerin veya sebzelerin tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi vermeye çalışacağız. 

Prostat kanserinden korunmak için meyve

Prostat kanserine karşı önlem almak için meyvelerden yararlanmak gerekir. Her dönem ulaşabileceğiniz meyveleri tüketerek vücudunuzun kansere karşı dirençli hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Meyvelerin içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde kansere karşı etkili bir direnişe geçen vücut, kanser riskini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Çilek, kiraz, portakal, greyfurt, mango, papaya, kavun, kivi, erik, üzüm ve karpuz gibi meyveler, prostat kanserine karşı kişinin kendini koruma altına almasını destekleyen meyvelerdir.

Prostat kanserinden korunmak için sebze

Sebzeler de meyveler kadar etkili bir korunma yöntemidir. Günümüzde her ne kadar GDO’su ile oynanmış sebzeler fazlasıyla olsa da yine de azami oranda doğal olmalarına dikkat ederek sebze tüketiminde bulunmak, prostat kanserine karşı etkili bir çözüm yöntemidir.

İçerisinde bulunan besin değerleri sayesinde vücudu enfeksiyona karşı koruyan sebzeler, prostat kanserine karşı etkilidirler. Kırmızı dolmalık biber, ıspanak, lahana, bürüksel lahanası, havuç, domates, bal kabağı ve patates gibi sağlıklı sebzelerin tüketilmesine dikkat ederek prostat kanserine karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz. 

Kepekli gıdalar tüketin

Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre kepekli gıdalar, prostat kanserine karşı insanı koruma altına alıyor. Tükettiğiniz ekmek veya diğer hamurlu gıdaların tam tahıllı veya kepekli olmasına dikkat etmeniz durumunda diğer bazı hastalıklara karşı olduğu gibi prostat kanserine karşı da kendinizi korumaya alabilirsiniz. 

Yukarıda verdiğimiz bilgiler araştırmalardan elde ettiğimiz veriler olup doğru tedavi ve korunma yöntemleri hakkında bilgi almak için doktorunuza başvurunuz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.