Tüm Batın USG fiyatları
  08.06.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tüm batın USG fiyatları, genel olarak orta düzey ekonomiye sahip kişilerin yaptırabileceği bir işlemdir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’lı olan hastalardan daha az para alınırken, herhangi bir güvencesi olmayan kişilerden ise biraz daha fazla ücret istenebilmektedir.

 

İç hastalıklar (dahiliye), tıp dünyasının en önemli dallarından biridir. Yetişkin insanlarda daha fazla görülen iç hastalıklar hakkında bilgi toplamak, karın bölgesinde bulunan organları değerlendirmek, oluşan hastalık hakkında kesin bilgilere ulaşmak ve buna göre uygun tedavi yöntemlerini bulmak, günümüz şartlarında çok daha kolaydır. 

Karın içi bölgesi olarak da adlandırılan “batın” bölgede insan yaşamını etkileyen organlar bulunmaktadır. Tıp dünyasında “alt batın” ve “üst batın” olarak ikiye ayrılan batın bölgesinin “üst batın” bölümünde; Karaciğer, safra kesesi ve safra yolları, böbrekler ve böbrek üstü bezleri, dalak, pankreas, abdominal aorta ve VCI gibi ana damarlar bulunur.

Bu organlar, insan yaşamının düzenli olabilmesi için fonksiyonlarını doğru şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir. Saydığımız bu organlardan birinde veya birkaçında oluşan hastalıkları tanılamak için kullanılan batın ultrason, organlar hakkında bilgi verir.

Ancak bazı durumlarda sadece alt veya üst batın USG’in yeterli olmadığı görülür. Hastanın durumuna göre doktor tüm batın USG isteyebilir. Özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çekilebilen tüm batın ultrasonografi, devlet hastanelerinin yoğun olmasından dolayı daha çok özel hastanelerde çekilmesi tercih edilmektedir. 

Aslında tüm batın USG fiyatları bir de doktorun istediği ultrasona göre de değişebilmektedir. Hastalığın değerlendirilmesinde yardımcı olan ve ciddi anlamda net sonuçlar vermesinden dolayı doktor bazen daha farklı yöntemlerle çekim yapılmasını isteyebilir. Bu da fiyatlara yansıyabilmektedir. 

Tüm bastın USG nedir?

Kısa anlatımla; “karın bölgesinde bulunan organların incelenmesini sağlayan bir röntgen türüdür” diyebiliriz. Alt batın ve üst batın olmak üzere iki bölüme ayrılan karın bölgesinin hem alt hem de üst batının görüntülenmesi gerektiği durumlarda uygulanan görüntüleme yöntemine tüm batın ultrasonografi denmektedir.

Karaciğer, böbrek, dalak, pankreas gibi hayati önem taşıyan organların incelenmesi ve oluşmuş bir hastalık varsa; nedenini araştırmak ve buna göre uygun tedavi yöntemini belirlemek için tüm batın USG istenir. 

Tüm batın USG öncesi hazırlık

Karın bölgesinde ağrı ve şişme gibi durumların görülmesinden dolayı istenen tüm batın USG için öncesinden yapılması gereken hazırlık varsa, radyoloji uzmanı veya teknisyen bu konuda hastaya bilgi vermektedir. Hastanın bu konuda en çok dikkat etmesi gereken detay; daha önceden kullandığı ilaçlar varsa doktoruna bildirmesi gerekir.

Bazı hastalar için ultrason çektirmek sıkıntılı olabileceği için doktorun hastanın hastalık öyküsü ve diğer hastalıkları ile ilgili bilgi sahibi olması gerekmektedir. Tüm batın USG fiyatları hakkında detaylı bilgi almak ve öncesinde yapılması gereken hazırlıklar hakkında bilgi edinmek için çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.