Tüm Vücut Emar Check-UP Nedir?
  25.12.2018  |  Yazar: Özkan Korkmaz
‘’Tüm Vücut Emar check-up yaptırayım vücudunda hangi bölgelerde nasıl bir rahatsızlık varsa çıksın’’ diye düşüncelere sahipseniz, bu düşüncenize yönelik check-Up’ın amacına uygun olarak içi dolu olan sadece tek bir check-up paketi sunuyoruz.

 

Bu check-up paketi vücudumuzdaki en küçük ayrıntıyı bile derinlemesine inceleyip, kalp akciğer ve damar hastalıkları hariç tüm organlarımızı ve kas İskelet ve sinir sistemi ile ilgili kapsamlı ve detaylı bir rapor elde etmenize yarayacak bir uygulamadır.

MR, birçok kişinin bilgisi olduğu ve klasik ileri bir radyolojik bir uygulama ve yöntemdir. Hastalıkların şüphesi durumunda vücudun belli bir bölümünün taranarak incelenmesi sonucunda tanı koymayı kolaylaştırmaktadır. Ancak MR cihazlarının hızı ve çekimlerinin saatlerce uzaması pek çok insanın MR çekimlerine soğuk bakmasını yol açmaktadır. Tüm vücudu tarayan bu yöntem klasik MR çekimlerinden oldukça farklıdır.

Öncelikle tüm vücudu 45 dakikada görüntüleyebiliyor. Önceden yalnızca bir organın taranması için gereken bu sürede tüm vücudun taranıyor olması bu yeni teknolojinin aynı zamanda bir check-up yöntemine dönüşmesini sağlamıştır.

Tüm Vücut Emar Çekimi Nasıl Yapılır?

Bütün bir MR çekimlerinde olduğu gibi hasta üstünü değiştiriyor uygun kıyafetler giyiyor.

Üzerine de alıcı anten konuluyor. Kişinin MR masasında request olarak 45 dakika yatması gerekiyor. Özellikle karın ve göğüs bölgelerinin bazı serilerinde çekim sırasında hastanın nefesini 20 saniye geçmeyecek sürede tutması istenmektedir.

Tüm vücut MR çekimlerinde önce beyinden başlanıyor ardından boyun akciğer ve çekimi yapılıyor. İşlemlere karaciğer, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi ve karın içi diğer organları incelenmesi ile devam edilmektedir.

Erkeklerde prostat kadınlarda rahim ile yumurtalıklar tanınmaktadır. Bunların yanında kemikler kaslar da aynı seansta MR ile rahatlıkla görüntü alınmaktadır.

Genel serileri aldıktan sonra belirli bölgede hastalık veya kuşkulu durum varsa bölgenin ayrıntılı olarak ayrıca incelenmesi gerektiği hastaya bildiriliyor ancak meme prostat ve gastrointestinal sistemin tümör taramasında erken dönem bulguları gözden kaçırmamak için mutlaka bilinen diğer klasik yöntemlere birlikte kullanılması gerekmektedir.

Kanser taraması için tasarlanmış bir yöntem olan tüm vücut emarın standart çekimleri damar tarama programları içermiyor. İsteyen hastalarda beyin damarlarında Anevrizma adı verilen ve kanama riski olan baloncuğu kalınlaştırmak için 5 dakikalık programla MR anjiyografi incelemesi yapılabiliyor.

Kalp damarlarında hastalık olan bireylerde koroner BT anjiyografi yaptırılması önerilmektedir.

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.