Onkoloji Hangi Hastanelerde var?
  11.03.2022  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Kanser hastaları, hastalık sürecinin takip edilmesi ve gerekli tedavi şeklinin uygulanması ile tedavi sonrası psikolojik desteğin verilmesi için oluşturulan “kanserbilim” ya da genel adıyla onkoloji bölümü, kanser hastalarının tedavi aldıkları bölümdür.

 

Kanser hastalıkları, günümüzde GDO’lu ürünlerin artması, çevresel şartların daha etkin şekilde kendini göstermesiyle birlikte daha fazla kendini göstermeye başladı. Dünya genelinde artış gösteren kanser hastalığına karşı oluşturlan onkoloji bölümü, bir tıbbi bilim dalı olup tek işi kanser hastalığı ile ilgilenmek ve kanser üzerine araştırma yaparak kanserbilim alanına destekte bulunmaktadır. 

Onkolojiye Neden Sevk Edilir?

Özellikle ailesinde kanser öyküsü bulunan (genetik yatkınlığı bulunan kişiler), kanser taraması yaptırmak için hastaneye başvurduklarında, eğer doktor kanser ile ilgili bir durumdan şüphelenirse hastayı onkoloji bölümüne sevk eder. Lösemi, kemik kanseri, deri kanseri, karaciğer kanseri, böbrek kanseri, baş ve boyun kanserleri, bağırsak kanseri ve daha birçok kanser türünün araştırılması, kanserin hangi aşamada olduğu ve gerekli tedavinin hangi tedavi tipi olduğunu tespit etmek için onkoloji bölümleri görev almaktadır. 

En İyi Onkoloji Doktorları Hangileridir?

Onkoloji alanında Türkiye’nin ileri bir seviyeye gelmiş olması sayesinde kanser hastalıklarının erken teşhisi durumunda hastanın sağlığına yeniden kavuşması daha kolay olur. Ancak onkoloji doktoru seçerken dikkatli hareket etmek gerekir, tabi aynı şekilde hastanenin de önemli bir etken olduğunu unutmamak gerekir. 

İstanbul’da en iyi onkoloji doktorları ile anlaşmalı bir kurum bulmak, hastane seçimi konusunda destek almak çok daha doğru olur. Biyorad, bu alanda uzun süreli sağladığı hizmetlerinden elde ettiği tecrübesi ile en iyi onkoloji doktorları ile anlaşmalı bir kurumdur. Kurumumuzun iletişim bilgilerinden ulaşarak İstanbul en iyi onkoloji doktorları ve hastaneleri hakkında ayrıntılı bilgi alarak randevu talebinde bulunabilirsiniz. 

Türkiye'nin En İyi Onkoloji Doktoru Kimdir?

Onkoloji doktoru seçimi, en az tedavi süreci kadar önemli bir ayrıntıdır. Onkologlar, sadece hastanın tedavi aşaması ile ilgilenmez. Aynı zamanda tedavi sonrası hastaya verilmesi gereken psikolojik destek konusunda da uzman psikiyatristlerle ortak çalışırlar. Bu sayede hastanın tedavi sonrasında yaşama daha sıkı sarılması ve buna ek olarak nasıl bir yaşama başlayacağı konusunda tavsiyeler alarak psikolojik destek görmesi, daha sağlıklı şekilde tedavinin tamamlanmasını sağlar. 

Tüm bunlar, en iyi onkoloji doktorunu bulmakla gerçekleşebilir. Türkiye’nin en iyi onkoloji doktoru ya da doktorları, alanlarında gösterdikleri başarılarını kanser tedavisinin doğru şekilde uygulanmasına ve tedavi akabinde hastaya verilen psikolojik desteğe borçludurlar. 

Onkoloji Doktoru Nasıl Seçilir?

Devlet hastanelerinde de kanser hastalıkları ile ilgili tedaviler uygulanmaktadır. Fakat özellikle pandemi döneminde olmamızdan kaynaklı olarak devlet hastanelerinden randevu almanın bir hayli zor olduğunu kabul etmek gerekir. Bu da hastaların özel hastanelere yönelmelerini sağlıyor. Peki, özel hastanelerde onkoloji doktoru nasıl seçilmelidir?

Öncelikle seçtiğiniz hastane ya da doktorun onkoloji alanında gösterdiği geçmiş başarılarını incelemeniz gerekir. Gerek sosyal medya platformlarında gerekse de doktor ve hastane hakkında basında yer alan haberleri inceleyerek doktorlar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Onkoloji alanında uzmanlaşan bir kurumdan destek alarak da en iyi onkoloji doktoru ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Biyorad, bu alanda uzun zamanların deneyim ve tecrübesine sahip bir isim olup Türkiye genelinde en iyi onkoloji uzmanları hakkında bilgi sahibidir.

Kurumumuz ile iletişim kurarak Türkiye’nin en iyi onkoloji doktorları hakkında bilgi edinebilir, doktor seçimi ve randevu alma konusunda destek alabilirsiniz. Unutmayın, kanser hastalığı çaresi olmayan bir hastalık değildir, erken dönemde tedavi altına alınması, başarılı sonuçlar verir. 

Onkoloji Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
PGD ve Tek Gen Hastalıkları: Detaylı Bir Rehber
MLPA ve HBA Testleri: Genetik Analizlerde Yeni Ufuklar
CFTR Testi Nedir?
Meme/Over Kanseri ve BRCA1/BRCA2 Geni: Dizi Analizi ile Erken Tanı ve Risk Yönetimi
Yeni Nesil Genetik Tarama Testi ( NGS ) Nedir? Genetik Araştırmaların Geleceği
Yeni Nesil Genetik Test ( NGS ) Sonucu Kaç Günde Çıkar?
Yeni Nesil Genetik Tarama ( NGS ) Analizi Nasıl Yapılır: Kapsamlı Bir Rehber
Kan Testinden Cinsiyet Belli Olur mu?
Genetik Testi SGK Karşılıyor mu? Türkiye'de Sigorta Kapsamına Dair Detaylı Bir Rehber
Gen Testi Pozitif Çıkarsa Ne Olur?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.