Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın
  15.03.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Kadınlarda sık görülen ve bazen ciddi problemlere dönüşebilen gebe kalamama durumları da artık modern tıp dünyası sayesinde çözüme kavuşmuş durumda. Rahim filmi (HSG) ile hamile kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

 

Tıp dünyasının ileri yönde adım atması ile birlikte hastalıklar üzerinde daha derin incelemelerin yapılması durumu gerçekleşmeye başladı. 

Histerosalpingografi (HSG) yani diğer adıyla ilaçlı rahim filmi ile rahim tüpü kanalları gözlemlenebiliyor ve bu bölgede var olan sıkıntılar kolaylıkla görülebiliyor. Aynı zamanda ilaçlı bir görüntüleme yöntemi olması, rahim filmi çektirilirken verilen kontrast madde sayesinde rahim tüpü kanallarında tıkanıklık durumu söz konusu ise açılmasını da sağlamaktadır. Bu da hamile kalma şansını daha da arttırmaktadır. Uzmanların verdikleri bilgilere göre ilaçlı rahim filmi çektiren kadınların film çekiminden 6 ay sonraki süreç içerisinde hamile kalma şansları da artıyor. 

Çocuk özlemine rahim filmi ile son verin

Her anne, çocuk sahibi olmak ister. Ama bazı durumlar çocuk sahibi olmasına engel olabilmektedir. Kadınlarda daha çok rahimde oluşan bazı problemler, hamile kalmaya engel olmaktadır. Tıp dünyasının buna yönelik geliştirdiği teknikler sayesinde artık bu tip sorunların daha basit bir hal aldığını bilmek gerekiyor. Histerosalpingografi (HSG) çekiminde dikkat edilmesi gereken detaylar üzerinde durulduğunda, kesinlikle daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. 

İlaçlı rahim filmi çektirirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uzmanlara göre rahim filmi çektirmek için en doğru zaman adet kanamasından sonraki 3-4 gündür. Çünkü bu dönemde rahim içindeki doku daha incedir ve gebelik ihtimali de daha düşüktür. Hem net bir görüntüleme sağlanabilmesi açısından hem de varsa gebelik, herhangi bir zarar görmemesi açısından bu dönemin daha doğru bir zaman olduğunu aktaran uzmanlar, çekim yapılacak yerin steril olması, hijyen kurallarına dikkat edilmesi de son derece önemlidir. 

Rahim filmi gözünüzü korkutmasın

Kadınların birçoğunda rahim filmi çektirme korkusu vardır. Doktorun film istemesi, adeta kadınlarda bir kâbus etkisine neden olmaktadır. Aslında tüm bunların nedeni yapılan yanlış bilgilendirmelerdir. Ortalama 5-10 dakika kadar kısa süren bu işlemden önce ağrıların oluşmasına karşın bazı ağrı kesiciler verilmektedir. Rahim filmi çektirmek elbette az da olsa ağrıları olan bir işlemdir ancak bunun korkulacak kadar şiddetli ağrılar olmadığını bilmek gerekir. 

Rahim filmi sonucu

Rahim filmi sonucu, çekimden sonra radyoloji uzmanları tarafından değerlendirilerek rapor halinde uzman doktora gösterilir. Doktor gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra uygun tedavi yöntemini belirleyerek hastaya gerekli bilgileri verir. Daha çok kısırlık durumlarında kullanılan ilaçlı rahim filmi ile uygun tedavi yöntemlerini belirlemek de daha kolaydır. Bu nedenle herhangi bir şekilde korkuya kapılarak doktorun rahim filmi istemesi, sizi ürkütmemelidir. Çocuk sahibi olmak için hazır bir yol açılmışken bu fırsatı değerlendirmenizi öneririz. 

 

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.