Tüp bebek doktorları
  12.06.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tüp bebek doktorları, tüp bebek tedavisi (IVF) olmayı düşünen anne ve babaların dikkat etmeleri gereken bazı hususlar olduğunu hatırlatıyor.

 

Özellikle çiftlerin bu duruma kendilerini hazır hissetmeleri, tedavinin başarılı olabilmesi için en büyük şart olarak belirtiliyor. Psikolojik olarak hazır olamayan çiftler, özellikle tedavi aşamalarında bazı sıkıntılar yaşayabiliyorlar bu nedenle tüp bebek doktorları, öncelikle çiftlerin uygun bir zaman ve psikolojik olarak kendilerini rahat hissedebilecekleri bir dönemde tedavi olmalarının daha iyi olacağını belirtiyor.

Tüp bebek tedavisi, ilk aşamada bilindiği gibi sperm ile yumurtanın laboratuvar ortamında birleştirilip embriyo haline geldikten sonra ana rahmine yerleştirmesi ile başlamaz.

Bir kadının gebe kalmasında 15 milyon sperm etkin şekilde rol almaktadır. Tüp bebek tedavisine karar verilebilmesi için sperm sayısının 5 milyonun altında olması gerekir. Bu durumda 1 yıl boyunca korumasız halde ilişkiye girdiği hale gebe kalamayan kadınlar için öncelikli tedavi aşılama yöntemi olarak belirlenmektedir.

Aşılama yöntemi, gelişmiş enjektör yardımı ile erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Hem basit bir tedavi olması hem de tüp bebek tedavisinin ilk aşaması olmasından dolayı önemli bir yere sahiptir. Tüp bebek doktorları, hastaların tüm bunlara hazırlıklı olmaları için çiftlerin birbirlerine destek olmaları gerektiğini vurguluyorlar

Zihinsel olarak hazır olmak önemlidir

Her kadın ve erkek evlenip çocuk sahibi olmak isterler, aslında evliliğin temel amacı da budur. Ancak bazı kişilerde yaşanan bir takım sorunlar yüzünden bu istekleri gerçekleş(e)mez veya biraz daha geç dönemlerde gerçekleşir. Eskiden beri aslında var olmasına rağmen çözüm konusunda çok fazla seçenek olmadığı için ve erkeklerde de “tabu” olmasından dolayı kısırlık (infertilite) problemine karşı çok da önemli adımların atılmadığını söylemek gerekir. Günümüzde ise tam aksine çiftlere özel tedavi yöntemleri ile bebek sahibi olmalarına olanak tanınıyor.

Tüp bebek doktorları, kadının da erkeğin de zihinsel olarak buna hazırlıklı olmalarının tedavide en önemli nokta olduğunu belirtiyor. Unutulmaması gerekir ki, tüp bebek tedavisine karar verdiğiniz andan itibaren tedavi başlamış demektir. 

Erkekler dikkat!

Kadınlar, psikolojik olarak daha erken etkilenirler. Tüp bebek tedavisi kısmi risk taşıyan tedavilerde (bazen ilk denemede bebek sahibi olunamaz) erkeklerin, kadınlara son derece dikkatli yaklaşmaları, tedavi sürecinde iletişime dikkat etmeleri gerekir.

İlk tedavide başarılı sonuçlar alınmasa bile 3 ay sonra yeniden deneyebileceğini hatırlatmaları gerekir. Yani işin özünde psikolojik destek vermeleri gerekir. 

Tüp bebek tedavisini ilk defa duyanlar veya bu yönteme başvuran kişilerin aklında genellikle tüp bebek tedavisinin sanki daha farklı bir tedaviymiş gibi bir algıya kapılırlar. Tüp bebek doktorları, bu tedavi yönteminin doğal bir tedavi olduğunu belirterek çiftlerin bu konuda herhangi bir şekilde evham yapmamaları gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için tedaviye hazırlıklı olun. 

 

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.