Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
  01.06.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tüp bebek tedavisi, normal yollarla gebe kalamayan kadınlara uygulanan bir yöntemdir. Anneden alınan yumurtalar ile babadan alınan spermin laboratuvar ortamında birleştirilerek embriyo haline gelmesini beklemek ve daha sonra anne rahmine yerleştirilmesi işlemine tüp bebek tedavisi denmektedir.

 

Tıp dünyasının gelişmesi ve hastalıklar üzerinde ciddi çalışmalar yapması sayesinde elde edilen sonuçlar, çocuk sahibi olamayan anne-babalar için de umut ışığı haline gelmiştir.

Tüp bebek tedavisi, normal yollarla gebe kalamayan kadınlara uygulanan bir yöntemdir. Anneden alınan yumurtalar ile babadan alınan spermin laboratuvar ortamında birleştirilerek embriyo haline gelmesini beklemek ve daha sonra anne rahmine yerleştirilmesi işlemine tüp bebek tedavisi denmektedir.

Bu yöntemle anne olmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konulardan biri “tüp bebek tedavisi kaç gün sürer?” sorusudur. 

Tüp bebek tedavisi iki farklı şekilde yapılır. Bunlar;

• Klasik tüp bebek uygulaması = IVF = in-vitro fertilizasyon

• ICSI = Mikroenjeksiyon = İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu

Her iki yönteminde günümüzde kullanıldığını söylemek ancak tedavinin başlangıcında mikroenjeksiyon (aşılama yöntemi) tedavisi kullanılmaktadır. Bazen tüp bebek tedavisinin bu ikinci seçeneği yeterli gelebildiği için tedavi için mikroenjeksiyon tedavisi uygulanmaktadır.

Klasik tüp bebek tedavisi (IVF) 90’lı yılların sonunda ülkemize girse de 2000’li yıllardan sonra daha yaygın şekilde tercih edilen bir tedavi tipi oldu. Her iki yöntemin de başarılı olduğunu söyleyerek “tüp bebek tedavisi kaç gün sürer?” sorusuna hemen yanıt verelim.

Bu tedavi, hasta ile ilk görüşmeden embriyonun anne rahmine yerleştirilmesi sürecine kadar toplamda 1 ay sürmektedir. Yani bazı yerlerde anlatıldığı gibi çok abartılı uzun süren bir durum olmamakla birlikte kadınların rahatsızlık duydukları bir tedavi şekli de değildir. 

Tüp bebek tedavisi kesin çözüm mü?

Modern tıp dünyasının gelişmesiyle birlikte insanların bu alana olan güvenleri de bu nispette arttı elbette. Artık sağlık koşulları daha iyi, hastalıklara karşı çözümler daha fazla şekilde kendini gösterebiliyor. Tüp bebek tedavisi (IVF) de bu gelişmeler arasında yer almaktadır.

Ancak tıp dünyasında her ne kadar önemli adımlar atılsa da bazı işlemlerde kesin çözüm alınabileceğini söylemek doğru olmaz. Klasik tüp bebek tedavisi veya aşılama yöntemi ile yapılan tedaviler genel olarak başarılı sonuçlar verebiliyor. Ancak bunun her çift için yüzde 100 başarılı sonuç getireceğini söylemek doğru değildir. 

Tüp bebek tedavisi, zor olmayan ve her şeyin 1 gün içinde tamamlanabileceği bir süreçtir. Bu süreç içerisinde anne herhangi bir ağrı hissetmez, ancak buna karşın yine de eşlerin birbirlerine destek olmaları önemlidir.

Tedavi gören annenin hastanede yatmasına gerek olmadığı gibi cinsiyet belirleme şansı da bulunmaktadır. Her ne kadar ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde yasal olmayan bir işlem olsa da embriyodan bebeğin cinsiyetini seçmek tüp bebek tedavisi için mümkün olan bir durumdur. 

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce anne ve babanın en çok dikkat etmesi gereken şeyin sigarayı en az 3 ay öncesinden bırakmak olduğunu hatırlatarak konuyu kapatalım.

 

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.