Tüp Bebek fiyatları
  26.04.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tüp bebek fiyatları, tedavide kişiye özel tedavi şekli kullanıldığı için tedavi tipine göre değişiklik göstermektedir. Doğru bilgi almak ve doğru fiyatlara ulaşmak için öncelikle tedavinin belirlenmesi ve buna göre planının çıkartılması gerekmektedir.

 

Tüp bebek tedavisi, eskiden beri var olan bir tedavi şekli olmasına rağmen son yıllarda modern tıp dünyasının daha ileri düzeyde adımlar atması ile daha fazla geliştirilen bir tedavi yöntemi halini almıştır.

İlk bulunduğu dönemlerde rahim tüpü kanallarının tedavisi amacıyla kullanılsa da sonraki yıllarda daha somut adımlar atılarak bebek sahibi olmak isteyenlere de uygulanmaya başlayan bir tedavi halini almıştır. 

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Tüp bebek tedavisi, kişiye özel bir tedavi yöntemdir. bebek sahibi olamayan anne ve babaların sorunları birbirlerinden farklı olabildiği için uygulanacak tedavi yöntemi de birbirinden farklıdır.

Dünya genelinde en sık görülen üreme problemlerinin başında İnfertilite yani “kısırlık” gelmektedir. Bu sorun, kadında olabileceği gibi erkeklerde de görülebilen bir sorundur.

Dünyada yaklaşık 6 çiftten birinde görülen bu problem, çiftlerin 1 yıl boyunca korumasız ilişkiye girmelerine rağmen bebek sahibi olamamalarını etkilemektedir. Bu tip durumlarda her iki çiftin de muayene olması gerekmektedir. Varsa bir hastalık öyküsü detaylı bilgi edinmek, tetkiklerin eksiksiz biçimde yapılması gibi muayenelerin doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Erkeklerde kan tahlili ve sperm testi uygulanırken kadınların muayenesi biraz daha geniştir. Günümüzün modern görüntüleme tetkiklerinden biri olan rahim filmi (HSG), kadınlarda rahim içini ve rahim tüpü kanallarını görüntülemeye yarayan bir tetkik türüdür.

HSG çekiminde rahim ağzından verilen basınçlı ilaç aynı zamanda kanallarda tıkanma durumu varsa açılmasına yardımcı olur ve böylelikle filmden 6 ay sonra bebek sahibi olma ihtimali daha yüksek olur.

Parantez içinde belirtmemiz gereken bu durumun da mümkün olmaması durumunda, yani yapılan incelemede herhangi bir bulguya denk gelinmezse bu duruma “açıklanamayan infertilite” denir ve bu tip durumlarda tüp bebek tedavisi sonucunun daha başarılı olduğu görülmektedir. 

Tüp bebek tedavisi çeşitleri ve fiyatları

Başında da belirttiğimiz gibi tüp bebek fiyatları, tedavi şeklinin yapılmasına bağlı olarak değişmektedir ve tüp bebek tedavisi, kişiye özel olarak farklı şekillerde yapılmaktadır. En yaygın olarak yapılan tedavi çeşitleri şunlardır;

- Ovulasyon İndüksiyonu

- İntrauterine İnseminasyon (IUI) (Aşılama)

- İn Vitro Fertilizasyon (IVF)

- İntra Citoplasmic Sperm Enjeksiyon (ICSI)

- Embriyo Dondurma

- Sperm dondurma,

- Oosit (Yumurta) Dondurma

- Cerrahi Yöntemler ile Sperm Arama (TESA - TESE)

Bebek sahibi olmak hayal değil!

Bebek sahibi olmak isteyip de çeşitli nedenlerden dolayı bebek sahibi olamayanlar, tüp bebek tedavisi yöntemi ile hamile kalma şanslarını arttırabilirler. Ayrıntılı bilgi almak ve tedavi planının yürütülebilmesi için Biyorad iletişim numaralı olan 0212 709 98 48 / 0216 709 86 48 / 0850 333 45 24 numaralı telefonlarımızdan iletişim kurabilir detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

 

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.