Tüp bebek merkezi
  09.05.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tüp bebek merkezi, çocuk isteyen çiftler için kişiye özel tedavi yöntemi ile bebek sahibi olmalarına yardımcı olan ve Kadın doğum, Üroloj, Embriyolog doktorları ile ekip olarak hizmet verilen yerlerdir.

 

Tüp bebek tedavisi, son yıllarda daha fazla rağbet gören ve kadınlar arasında daha fazla değerlendirilmeye alınan bir konu haline geldi. Tüp bebek merkezi, uygun olan çiftler için kişiye özel tedavi yöntemi ile bebek sahibi olmalarına yardımcı olur.

Her çifte uygulanacak tedavi yönteminin farklı olmasından dolayı çiftlerin en çok dikkat etmeleri gereken konulardan biri, seçtikleri tüp bebek merkezinin bu alanda ne kadar başarılı olduğunu incelemek ve değerlendirmek olacaktır. 

Klasik yöntemlerle gebe kalamayan kadınlar için yapılan tüp bebek tedavisi için öncelikle gerekli muayeneler yapılır. Erkekten sperm örneği alınır, kan tahlili yapılır. Kadın da ise daha farklı muayeneler uygulanır. Genel olarak rahim filmi (HGS), kadının gebe kalamamasının nedenlerini araştırmak için yapılan bir inceleme türüdür.

HSG incelemesi ile rahim boşluğu ve rahim tüpü kanalları incelenerek sorunun neden kaynaklandığı anlaşılmaya çalışılır. Rahim filmi çektirilirken rahim ağzından verilen radyoaktif madde, rahim tüpü kanallarında tıkanma durumu söz konusu ise açılmasını sağlar böylelikle bazı durumlarda tüp bebek tedavisine bile gerek kalmaz.

Ancak yapılan incelemeler sonrasında kadın ve erkeğin tüp bebek için uygun olduğu anlaşıldığında çifte özel tedavi planı yapılır. Tüp bebek merkezi, bu alanda hizmet veren kurumların adına verilmektedir. Bazı kurumlar, tamamen bu alanda hizmet verdikleri için daha iyi bilinirler. Özellikle sağlık konusunda hizmet alınırken hastaların en çok dikkat etmeleri gereken detay; hizmet aldıkları kurum veya yerin alanında ne kadar başarı sahibi olduğu hakkında araştırma yapmak olmalıdır. 

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Yardımcı üreme yöntemleri arasında yer alan tüp bebek tedavisi, 1 yıl boyunca korumasız ilişkiye girdiği halde gebe kalınamaması durumunda, anne ve baba adayından alınan yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllendirilmesi işlemi yapılır ve daha sonra ana rahmine yerleştirilir.

Tabi bu işlemden önce bir süre döllenmenin hangi aşamada olduğunu anlamak için takip yapılır, herhangi bir problem yoksa ancak bu şekilde rahime yerleştirilir. 

Tüp bebek merkezi, alanında uzman bir kurum ise tedaviyi 4 aşamada tamamlar. Bu aşamalar;

- Yumurtalıkların uyarılması

- Yumurtaların toplanması

- Döllenme aşaması

- Embriyo transferi

Kısırlık neden olur?

Kısırlık veya diğer adıyla “infertilite” kadın ve erkeklerde görülebilen bir hastalıktır. Bunun nedenleri çok farklı olabilir. Doğuştan var olan bazı hastalıklar, sonradan oluşan hastalıklar, kadınlarda rahim tüpü kanallarının tıkalı olması gibi birçok sebebe bağlı olarak kısırlık durumu gerçekleşebilmektedir.

Modern tıp dünyasında buna yönelik yapılan çalışmalar sayesinde, bebek sahibi olmak isteyenler için alternatif uygulamalar uygulanabilmektedir. Tüp bebek merkezleri bu alanda başarılı sonuçların oluşabilmesi için gerekli çalışmaları yapan ve bebek hasreti çeken anne-babaların bu özlemlerini dindirmektedirler. Tabi yukarıda da belirttiğimiz gibi seçilecek tüp bebek merkezi hakkında net bilgilere sahip olmak önemlidir. 

 

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.