Rahim Filmi HSG Neden Çekilir?
  08.01.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Çocuğumuz olmuyor çocuk istiyoruz diye başvuran çiftlerden, kadından kaynaklanan durumları anlamak için istediğimiz en önemli işlemlerden bir tanesi de rahim filmi (HSG) dir.

Rahim Filmi HSG Neden Çekilir?

Çocuğumuz olmuyor çocuk istiyoruz diye başvuran çiftlerden, kadından kaynaklanan durumları anlamak için istediğimiz en önemli işlemlerden bir tanesi de rahim filmi (HSG) dir. Rahim Filmi, rahim ile ilgili bilgileri bize gösteren en detaylı görüntüleme tanı işlemidir. Rahim in yapısını, tüplerin durumunu, uterusun tüplerle olan bağlantısını en iyi bu çekim de tespit etmekteyiz.

Rahim filmi muayyen dönem bittikten sonra, rahim duvarı ince iken yapılması gereken bir tetkiktir. Vajina dan tüplere doğru opak bir madde verilerek, Rahim ve tüplerin görünmesi amaçlanır. HSG çekiminde radyasyon alındığı için, HSG nin çekildiği ay içerisinde tedaviye başlayamayız. Bu nedenle HSG tedavi öncesi bir hazırlık olarak yorumlanmalı dır.

HSG nin bize sunduğu veriler tüp bebek tedavisi için oldukça önemlidir Tüpler de ki her hangi bir genişleme, tüplerdeki bir tıkanıklık veya rahim içerisinde gelişen iyi huylu kitleler septum gibi perde gebeliği engelleyebilecek perdeler veya rahim'in doğumsal anomalileri rahim filminde net bir şekilde tespit edilebilir ve bu tip anomalileri Tedavi öncesi tedavi ameliyat gibi girişimler ile hasta tüp bebek tedavisine hazırlanır.

Rahim Filmi (HSG) Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
Tüp bebek doktorları
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
Tüp Bebek tedavisi kaç gün sürer?
Tüp Bebek maliyeti ne kadar? Tüp Bebek hangi durumlarda uygulanır?
Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.