Kalbinizi ihmal etmeyin! BT Koroner Anjiyografi ile korunun
  14.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Tıp dünyasında büyük gelişmelerden biri olarak değerlendirilen BT koroner anjiyo, 10 saniye gibi kısa bir sürede koroner damarları görüntüleyebiliyor. Bu sayede kalp hastalıkları ve diğer hastalıkların hangi aşamada olduğu ve hangi tedavi şeklinin uygulanması gerektiğine karar verilebiliyor.

 

İrsi kalp hastalıkları, şeker hastalıkları, sigara kullananlar, kan yağları yüksek olan kişiler, tehlikelerle karşı karşıyadırlar. Sadece 2018 yılında haberlere konu olan 17.100 Kalp krizi vakası ölümle sonuçlanmıştır.

Diğer hastalıkların da bundan geri kalır yanı yoktur. Uzmanlar, kalp hastalıklarının ihmale gelemeyecek kadar ciddi ve riskli hastalıklar olduğunu belirterek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Tıp dünyasında büyük gelişmelerden biri olarak değerlendirilen BT koroner anjiyo, 10 saniye gibi kısa bir sürede koroner damarları görüntüleyebiliyor. Bu sayede kalp hastalıkları ve diğer hastalıkların hangi aşamada olduğu ve hangi tedavi şeklinin uygulanması gerektiğine karar verilebiliyor.

BT koroner anjiyo nasıl yapılıyor?

Uzman hekimler hastaya gerekli bilgileri verdikten sonra hastaya koldan damar yoluyla kontrast madde adı verilen bir madde verilir. Bu madde, damarların genişlemesini ve görüntülemenin daha net olmasını sağlamaktadır.

Ancak bu madde, böbrek fonksiyonu bozukluğu olmayan hastalarda kullanılmaktadır. Kansız anjiyo olarak bilinen BT koroner anjiyo en büyük avantajı, işlemden hemen sonra hastanın işine geri dönebilmesidir.

Bypass Ameliyatında kontrol

BT Koroner Anjiyografi, sadece kalp hastalıklarının teşhisi için kullanılan bir sistem değil, aynı zamanda “kansız anjiyo” olarak da bilinen bypass ameliyatından sonra takılan damarın açık olup olmadığı konusunda da BT koroner anjiyo yapılmaktadır.

Birçok avantajı bulunan ve kalp hastalıklarına tanı ve tedavi tipinin belirlenmesinde kolaylık sağlayan BT koroner anjiyografi , bunların dışında damarlarda ateroskleroza bağlı oluşan kireç plaklarının görüntülenmesinde yardımcı olarak bu plakların sayısı ile miktarının hesaplanarak koroner damarlarla ilgili hastalık açısından risk değerlendirilmesinde tek tetkiktir.

Kalbinizi korumanın tam zamanı!

Kalp sağlığı, insan vücudunun en önem verilmesi gereken bölümlerinden biridir. Kalp krizi neden ile hayatını kaybeden insanların sayısının her geçen yıl artmasındaki nedenler oldukça fazladır.

Düzensiz beslenme, yanlış programların uygulanması, kullanılan ilaçlar, genetik hastalıklar gibi birçok faktörün etkili olduğu kalp krizlerine karşı tedbir almak, risklerin önüne geçmek açısından önemlidir.

BT koroner anjiyo, son dönemlerin tıp dünyasına sunulan en başarılı sistemlerden biri olup, kalp hastalıkları üzerinde son derece etkili sonuçlar vermektedir. Uzmanlar, her insanın zaman zaman kalp sağlığı kontrolüne gitmeleri gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Hali hazırda tıp dünyasında büyük gelişmeler yaşanırken bu gelişmelerden yararlanmak sağlıklı kalabilmek için en iyi yöntemlerdir.

BT koroner anjiyo zararlı mı?

Modern tıp dünyasında büyük gelişmeler arasında değerlendirilen BT koroner anjiyo, herhangi bir zarara sahip değildir. Kısa sürede kalbinizle ilgili yaşadığınız soruna tanı konmasına yardımcı olan sistem ile kalp sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.

Anjiyo yaptırmak için iletişim numaramızdan ulaşarak randevu oluşturabilirsiniz…

Tomografi Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Koroner BT Anjiyografi
SGK anlaşmalı Tüm batın ultrasonu çeken yerler
Kalp hastalığı tedavisi
Kadınlarda kalp hastalığı belirtileri
Kalp hastalıkları uzmanı
Kalp hastalıkları hangi testlerle teşhis edilir?
Kalp hastalıkları neden olur?
Kalp hastalıkları nelerdir?
Tomografi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Koroner BT ile 10 saniyede Kalp Damarlarına bakılıyor
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.