Kalp Hastalıklarından Korunma Önerileri
  22.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre kalp ve damar hastalıklarından korunmanın en önemli yolu doğru ve dengeli beslenmedir. Çünkü doğru şekilde tüketilmeyen gıdalar veya düzensiz beslenme, kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkartmaktadır.

 

Kalp hastalıkları, dünyada ve Türkiye’de ölüme neden olan hastalıklar sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kalp krizi belirtileri, damar tıkanıklığı gibi hastalıklar, erken dönemde tanı konulup tedavi edilmediklerinde ölümle sonuçlanan durumlara neden olmaktadır.

Peki, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için neler yapılmalıdır?

İnsanın daha uzun ve sağlıklı yaşayabilmesi biraz da kendi elindedir. Düzenli beslenme, hayatındaki bazı şeylerde değişiklik yapma gibi küçük şeyler, daha uzun ömürlü olmak için kullanılacak önemli anahtardır.

Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre kalp ve damar hastalıklarından korunmanın en önemli yolu doğru ve dengeli beslenmedir. Çünkü doğru şekilde tüketilmeyen gıdalar veya düzensiz beslenme, kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkartmaktadır.

Kalbinizi besinlerle koruyun!

Besin değerleri, insan yaşamı adına önemli bir yere sahiptir. Kolesterolü dengede tutmak için öncelikle tereyağı, iç yağ gibi maddelerden uzak durmak gerekir. Zira bu iki yağ çeşidi, kolesterolün yükselmesine neden olmakta ve beraberinde kalbinizdeki damar tıkanıklığına neden olmaktadır.

Beslenme programı düzenlerken düşük kalorili besinleri tüketmenin de önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı ve uzun yaşamak için günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesini ön görmektedir. Tabi bu öğünlerin kısa aralıklarla olması ve çok fazla tüketilmemesi önemlidir.

Koroner BT Anjiyo ile Kontrollerinizi aksatmayın

Gelişmiş tıp dünyasının kalp ve damar hastalıkları alanında getirdiği çözümleri değerlendirmek ve bunlardan faydalanmak, kalp hastalıklarının önüne geçmede son derece etkili çözümler sunmaktadır.

Koroner BT Anjiyografi veya halk arasında “kansız anjiyo” olarak da adlandırılan sistem, kalp ve damarlarda oluşan hastalık boyutunu tespit etmede ve uygun çözümlerin bulunmasında son derece etkili bir yöntemdir.

Damar yolunun açılması ile birlikte ortalama 10 saniye süren koroner BT anjiyo ile sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

Alanında uzman olan doktorların verdiği bilgilere göre bazı kalp ve damar hastalıkları erken dönemde belirti vermedikleri için öncesinden hastalık boyutunun tespit edilmesi ve tanı konması biraz zorlaşmaktadır.

Bu yüzden kişilerin rutin olarak kontrollerini yaptırmaları ve varsa kalp damar hastalığı, koroner BT anjiyo ile çözüm odaklı bir tedaviden geçilmesi gerekmektedir.

Koroner BT anjiyo için hazırlık nasıl yapılır?

Tıp dünyasının geliştirilerek hastalara sunduğu sistemler sayesinde çoğu hastalığa tanı koymak ve uygun tedavi şeklini belirlemek çok kolay bir hale geldi. Koroner BT anjiyo da bu gelişmelerden biri olup ölümle sonuçlanan hastalıklar sıralamasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarının tanısında doğru sonuçlar vermektedir.

BT anjiyo için hazırlık aşaması ise; hasta normalde kullandığı ilaçları kullanmaya devam eder ancak anjiyo yapılmadan 5 saat öncesinden herhangi bir şey yiyip içmez. Kullanılan ilaçların tetkik amacıyla anjiyodan önce doktora bildirilmesi, son derece önemlidir. Böbrek yetmezliği, alerji veya geçirilen önemli bir hastalık varsa bunun da mutlaka doktorla paylaşılması gerekmektedir.

Tomografi Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Koroner BT Anjiyografi
SGK anlaşmalı Tüm batın ultrasonu çeken yerler
Kalp hastalığı tedavisi
Kadınlarda kalp hastalığı belirtileri
Kalp hastalıkları uzmanı
Kalp hastalıkları hangi testlerle teşhis edilir?
Kalp hastalıkları neden olur?
Kalp hastalıkları nelerdir?
Tomografi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Koroner BT ile 10 saniyede Kalp Damarlarına bakılıyor
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.