Kalp Krizinin Belirtileri ve Koroner BT Anjiyo
  04.02.2019  |  Yazar: Özkan Korkmaz
Damar hastalıklarında hastalığın hangi aşamada olduğunu bulmak, kalp krizinin belirtileri ne karşı doktorların hastaya uygulayacağı tedaviyi fazlasıyla etkiler. BT anjiyo, tam da bu konuda doktorların işini kolaylaştırmakta hastanın da daha erken sağlığına kavuşmasını desteklemektedir.

 

Modern tıp dünyasında yaşanan gelişmeler, hastalıklar karşısında daha aktif çözüm sunmaktadır. Geçmiş dönemlerde çoğu hastalıkların teşhis edilmesinde sorunlarla karşı karşıya kalıyor veya tanı konuluncaya kadar iş işten geçiyordu.

Kalp ve damar hastalıkları; tüketilen gıdaların GDO’lu olmasından, insanların sağlıklarına zararlı olan maddeleri kullanmasından (sigara, alkol, uyuşturucu maddeler) dolayı çok fazlasıyla görülüyor. Aslında en güzeli sağlıklı yaşamak için zararlı alışkanlıkları terk etmektir fakat bununla da yetinmek doğru değil. Zamanında kontroller, muayeneyi aksatmama da sağlıklı kalabilmenin en güzel yoludur.

Kalp ve koroner damarlarda meydana gelebilecek hastalıkların tanısı ve kalp krizinin belirtileri için günümüzde kullanılan koroner BT anjiyo sayesinde birkaç saniyelik bir işlem ile var olan hastalıklara tanı konulabiliyor, tedavi yöntemlerinin ne şekilde uygulanacağı belirlenebiliyor. Yani sağlığı korumak, eskisine göre çok daha kolaydır.

Koroner BT Anjiyo nedir?

Modern tıp dünyasına yenilikler sunulmadan önce özellikle kalp ve damar hastalıklarının teşhisi için ön laboratuvar çalışmaları gerekiyordu bu da hastanın sıkılmasına bazen de tedavi olmaktan vazgeçmesine neden oluyordu. Günümüz modern tıp cihazları arasında görülen ve hastalıkların iyileşme süreci ile tanının konulma süreci arasını çok az zamana yayan koroner BT anjiyo, halk arasında “10 saniyede anjiyo” olarak tanımlanmaktadır.


Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar da bunu doğrular nitelikte bilgiler veriyor. Kısa sürede hastaya teşhis konulması demek, tedavi sürecinin daha erken başlatılmasını sağlıyor ve bu sayede hasta, kalp krizinin belirtileri ne karşı erken teşhis ve tedavi sayesinde sağlığına yeniden kavuşabiliyor.

Koroner BT anjiyo damarların 3D görüntüsünü alıyor

Damar hastalıklarında hastalığın hangi aşamada olduğunu bulmak, kalp krizinin belirtileri ne karşı doktorların hastaya uygulayacağı tedaviyi fazlasıyla etkiler.

BT anjiyo, tam da bu konuda doktorların işini kolaylaştırmakta hastanın da daha erken sağlığına kavuşmasını desteklemektedir. Akciğer ve beyin tomografisi ile aynı mantıkla çalışan bu yöntem sayesinde tıkalı veya daralma olan damarlar kolaylıkla tespit edilebiliyor.

Hastanın damarlarında tıkanma ve daralma söz konusu olmuş ise yine koroner BT anjiyo sayesinde gerekli tedavi şekli de rahatlıkla uygulanabiliyor.

Net sonuçlar için Koroner BT Anjiyo

Kalp, hızlı çalışan bir organ olmasından dolayı radyolojik görüntüleme sırasında net sonuçların elde edilmesi mümkün olmayabiliyor.

Fakat tıp dünyasına kazandırılan ve kazandırılması ile kalp ve damar hastalıklarında daha erken tanı koymayı sağlayan koroner BT , yüksek hızda tarama kapasitesine sahip olduğu ve ileri bilgisayar yazılımları sayesinde görüntüleme esnasında kalp hareketinin neden olabileceği yanıltıcı tanılar ortadan kalkıyor. Bu sayede hastalık derecesi ve hastalığın tedavisi için uygun yöntemler kolaylıkla belirlenebiliyor.

Sağlığınızı koruma altına almak, kalp ve damar hastalığının hangi aşamada olduğunu öğrenmek isteyenler, uzmanların da ortak görüşü ile koroner BT anjiyo olmaları gerekmektedir.

Randevu almak ve sistem hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilirsiniz.

Tomografi Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Koroner BT Anjiyografi
SGK anlaşmalı Tüm batın ultrasonu çeken yerler
Kalp hastalığı tedavisi
Kadınlarda kalp hastalığı belirtileri
Kalp hastalıkları uzmanı
Kalp hastalıkları hangi testlerle teşhis edilir?
Kalp hastalıkları neden olur?
Kalp hastalıkları nelerdir?
Tomografi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Koroner BT ile 10 saniyede Kalp Damarlarına bakılıyor
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.